ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Dossier Zelfkennis: Bewustzijn versus bewust zijn

Mensen met een fysieke handicap zijn soms heel speciaal…
door Tsenne Kikke - maandag 6 januari 2020 17:44

Soms is het voor de gewone mens onbegrijpelijk dat 'verlichte' mensen, of waarachtige goeroes, lichamelijk ziek kunnen worden. Toch is het voor menselijke wezens met een zeer hoog bewustzijnsniveau een zegen. We gaan nu niet beginnen filosoferen over het woordje bewustzijn. Laat me je nu al vertellen dat er een hemelsbreed verschil bestaat tussen datgene wat de twee woordjes 'bewust zijn' trachten uit te drukken, en het woordje 'bewustzijn'.

'Bewustzijn' is een toestand van 'zijn', maar anderzijds kan je je van alles en van eender wat 'bewust zijn'. Je kunt bewust zijn dat je bestaat, dat je leeft, dat je ademt, dat jouw lichaam honger heeft, dat jouw rug jeukt, je kunt je bewust zijn dat je moet gaan werken, moet gaan plassen, enzovoorts. Tracht gewoonweg te begrijpen, hoe moeilijk het ook mag zijn, dat 'bewustzijn' niets, maar dan ook niets te maken heeft met de woordjes 'bewust zijn'. Een mens, die nu deze is en straks een andere persoonlijkheid aankleeft, kan onmogelijk bewustzijn in zich meedragen. Bewustzijn is een toestand van 'zijn, en een mens die niet 'is' kan niet 'zijn', laat staan 'bewust'.

'Verlichte mensen', mensen die symbolisch gesproken het licht in zichzelf meedragen omdat ze het 'licht' - met andere woorden: pure energie - zijn, en niet langer enkel en allen hun lichaam, vinden elke vorm van aandoening een zegen, schreef ik. Het is voor hen een geheugensteuntje dat ze dat lichaam hebben, maar dat lichaam niet zijn. Elke ziekte steunt hen in hun Zelfherinnering, elke seconde van de dag - en, ze hebben daardoor minder kans om 'terug in slaap te vallen'. De gewone mens is daarentegen zó sterk met zijn lichaam vergroeid, dat hij misschien niet eens beseft dat hij dat lichaam niet is.

Sommigen mensen met een handicap zijn nochtans heel speciaal, veel specialer dan anderen. Ze hebben iets dat anderen niet bezitten, en die handicap kan hen dan ook wel sterker maken. Dat is de eerste stap op de weg van Zelfkennis. Mensen die zwak zijn in het leven zijn nu eenmaal ook zwak in het werken aan zichZelf. Dat is een Wet.

Als deze speciale mensen dan nog eens uit hun slaap, en uit hun onwetendheid kunnen worden gebracht, kunnen ze aan stap nummer 2 beginnen, namelijk: ophouden zichzelf met dat lichaam - dat in wezen slechts als voertuig dient van 'iets anders' in henzelf - te identificeren. Ze beschikken dus over een soort van potentieel, maar spijtig genoeg nog altijd niet over garanties - want, die bestaan gewoonweg niet. Soortgelijke bewoordingen drukte ik reeds in vorige blog af.

Tot besluit

Ben jij klaar om aan jouw Innerlijke Zelf, of noem het 'Ware Ik', of 'Ziel', of wat dan ook, te gaan werken? Tijd: verspil het, of benut het. Aan jou de keuze!

Contacteer DIMschool! :-)

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

(Interesse?... Laat je niet door jouw ego tegenhouden, indien jij je innerlijk geroepen voelt!)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

In het afgelopen 13-jarige bestaan van Spiritualia.be is er online een hoop veranderd. En ook aan deze website wordt er – in reactie op alle online ontwikkelingen – continu geschaafd. Zo hebben we vorig jaar geïnvesteerd in een betere server, waardoor de site nog sneller is geworden. Verder werden we eind december zelfs verplicht om nog meer schijfruimte aan te kopen, en zo meer.

Met al die nieuwe ontwikkelingen hebben we na dertien jaar nog immer een duidelijk doel voor ogen, namelijk: zoveel mogelijk mensen inspireren om aan hun innerlijke zelf te werken, losstaande van hun diverse persoonlijkheden en honderdtallen kleine ikjes.

Bovendien doen we ons best om mensen te laten na-denken - een denken dat na het gewone, automatische denken komt - en ja: soms door een schokje te geven, opdat ogen worden geopend. :-)

Toegegeven: daarmee is niet iedereen gediend. Nochtans is dat meer dan logisch. Waarom?... Wel, omdat we ons richten tot een welbepaalde doelgroep. Indien je het al vergeten bent: tot mensen die aan hun innerlijke zelf willen werken.

Enerzijds kunnen alle bezoekers onze blogs gratis lezen, maar het runnen van een gratis site is niet goedkoop. En daarom doen we regelmatig beroep op onze meest trouwe bezoekers, waardoor Spiritualia online kan blijven.

En?... Voel je je geroepen om deze Spiritualia website te sponsoren? Ja?... Doen & alvast bedankt!

Het kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf gratis via Zoek&Vind aanmelden.

En.., voor de echte Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid is er Eclecticus.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht