ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Is WOII-FM dé enige golflengte waarop de mens vibreert en de dingen uitzendt?

WOII-FM is geen gloednieuwe radiozender, maar de afkorting van datgene waarvoor een men leeft.
door Tsenne Kikke - vrijdag 24 januari 2020 18:00

Mensen willen graag bezitten; een eigenschap, eigen aan de egocentrische en materialistische ingesteldheid. Opgepast: dit - en al hetgeen nog volgt - is geen verwijt - enkel en alleen een feitelijke vaststelling.

Zo is liefhebben een vorm van 'hebben'. Ik schreef het reeds eerder, en blijf het herhalen: geen mens kent Liefde in de ware betekenis van het woord. En, zolang een mens dit niet ten volle beseft, zal hij er nooit naar streven om de Liefde in zichzelf aan te kweken teneinde het ooit persoonlijk te kunnen ervaren.

De mens heeft lief, en het is een liefde die - wat hij vermeent lief te hebben - exploiteert. Het ego denkt nu eenmaal in termen van bezit, in termen van lief-hebben.

Om die reden wordt Liefde in miljoenen liedjes bezongen, in talrijke films als thema verwerkt, zowel in boeken evenals in poëzie zo bloemrijk beschreven, enzovoorts.

In wezen jagen mensen iets na hetgeen ze niet kennen. En, indien we het Onbekende najagen, hoe groot zijn dan de kansen het ooit te vinden? En dan nog buiten onszelf ...

Een voorbeeld: Kan de ander - hetgeen hij, of zij, niet bezit, datgene geven waarnaar jij eventueel verlangt of najaagt? En, kan jij Liefde aan de ander schenken, indien jij het zelf niet in jezelf meedraagt?

Het hoofdthema van de hedendaagse mens is WII-FM. Niets met radiozenders, noch met Wereldoorlog II, noch met frequentiemodulatie te maken. Het is gewoonweg de afkorting van 'What's In It - For Me?'

Volgens mij - na jarenlange bestudering van mijn eigen leefomgeving én van de mens in het algemeen - is Liefde een woord dat iedereen kent - en, of je het nu in een andere taal vertaalt of niet, verandert niets aan het feit dat de slapende mens er slechts kan over dromen. Kortom: Liefde bestaat enkel en alleen in onze droom- en verbeeldingswereld.

Datgene wat de mens bezit is EigenLiefde of Zelfliefde - met als gevolg, dat alles wat hij liefheeft tracht te bezitten, en - hoe hard het woord ook kan overkomen: uitbuiten. Zo spreekt men over 'mijn kind', 'mijn man', 'mijn vrouw', 'mijn hond', 'mijn personeel', enzovoorts en wel vanuit het fenomeen 'bezit'. En, elk bezit wordt meestal aanschouwd als opvulling van een innerlijk gemis.

Je hebt geen idee hoeveel mensen hun partner effectief willen bezitten, en o wee indien men het gevoel krijgt dat men dat bezit aan het verliezen is... Sommigen kunnen er zelfs een moord voor plegen..., en wel in de zin van: "Als ik haar niet kan hebben, krijgt niemand ze."

Mensen hebben ogen waarmee ze niet kunnen zien. Maar, het kan erger. Draai het, of keer het: Eigenliefde maakt blind, stekeblind. Ik kan me natuurlijk vergissen. Misschien zijn er daarbuiten wakkere mensen, die ontslapen zijn, en de Liefde weliswaar in zichzelf meedragen. Ken jij zo iemand?...

Kom nu alsjeblieft niet aandraven met een Moeder Theresa..., want zij is nu eenmaal het bikkelharde prototype van Eigenliefde.

In het kort: Liefde is een Toestand van 'Zijn' - maar..., wie 'IS' ?

Wie kan zeggen: "Ik Ben de Liefde" ?

Laten we het daarom ludiek houden en genieten van 'Bad Romance' - en tegelijkertijd Gurdjieff's raad opvolgen door aan 'externe consideratie' te doen, hetgeen alleszins geen slecht begin is.

Beelden zeggen veel meer dan woorden: bekijk dan ook het gehele filmpje...En, hoe bekommert kan een mens zijn ten opzichte van de medemens?

Een andere raad die Gurdjieff ons gaf, teneinde liefde aan te kweken, is: begin met planten, bloemen, of met dieren... Ze staan er meer voor open dan eender welke mens.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

(Interesse?... Laat je niet door jouw ego tegenhouden, indien jij je innerlijk geroepen voelt!)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

In het afgelopen 13-jarige bestaan van Spiritualia.be is er online een hoop veranderd. En ook aan deze website wordt er – in reactie op alle online ontwikkelingen – continu geschaafd. Zo hebben we vorig jaar geïnvesteerd in een betere server, waardoor de site nog sneller is geworden. Verder werden we eind december zelfs verplicht om nog meer schijfruimte aan te kopen, en zo meer.

Met al die nieuwe ontwikkelingen hebben we na dertien jaar nog immer een duidelijk doel voor ogen, namelijk: zoveel mogelijk mensen inspireren om aan hun innerlijke zelf te werken, losstaande van hun diverse persoonlijkheden en honderdtallen kleine ikjes.

Bovendien doen we ons best om mensen te laten na-denken - een denken dat na het gewone, automatische denken komt - en ja: soms door een schokje te geven, opdat ogen worden geopend. :-)

Toegegeven: daarmee is niet iedereen gediend. Nochtans is dat meer dan logisch. Waarom?... Wel, omdat we ons richten tot een welbepaalde doelgroep. Indien je het al vergeten bent: tot mensen die aan hun innerlijke zelf willen werken.

Enerzijds kunnen alle bezoekers onze blogs gratis lezen, maar het runnen van een gratis site is niet goedkoop. En daarom doen we regelmatig beroep op onze meest trouwe bezoekers, waardoor Spiritualia online kan blijven.

En?... Voel je je geroepen om deze Spiritualia website te sponsoren? Ja?... Doen & alvast bedankt!

Het kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link voor meer info.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf gratis via Zoek&Vind aanmelden.

En.., voor de echte Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid is er Eclecticus.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht