ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

In 2012 ontdekte men voor het eerst de mysterieuze onderwater zandcirkels

Een Japanner ontdekte in 2012 een soort van graancirkel, maar dan een uit zand gemaakt onder het wateroppervlak van de oceaan.
door Tsenne Kikke - donderdag 30 januari 2020 20:04

Ook dieren beschikken over een aangeboren intelligentie. Zo hoeven spinnen niet naar een school te gaan om te leren hoe ze een web moeten spinnen; noch hebben vogels geen onderwijzers nodig om nesten te bouwen, en zo meer. Ook is de kleine kogelvis een specialist op zijn gebied...

Hoe men dat ontdekte....

Een 39-jarige man geeft zijn werk als bediende op om zijn droom als onderwaterfotograaf waar te maken. De volgende 30 jaar leeft hij een leven à la vida aqua. En dan, op een dag, ziet hij - heel diep onder de golven van het water - iets merkwaardigs, namelijk: een circelvormig patroon in het zand, een waarachtig kunstwerk met een diameter van 2 meter, bestaande uit een soort van kleine valleien en ribbels.

Maar, wie in godsnaam is in staat zoiets te creëren, zoiets ingewikkelds, zo ver weg van het strand...? En, onderwater dan nog wel: 25 meter diep.

De man, wiens naam Yogi Ookata is, deelde de vondst van deze mysterieuze zeekunst aan zijn vrienden en collega's van het Japanse televisiestation NHK mee. Na verder onderzoek stelden ze vast dat dit onderwater kunstwerk niet door een ufo werd gemaakt, noch door een tot op heden onbekende volksstam, maar door die kleine kogelvis.
 
De onwaarschijnlijke kunstenaar - in Japan heel gekend als een delicatesse - zij het een potentieel giftige - gebruikt zelfs schelpen, kraakt deze stuk, en lijnt ermee de binnenste groeven van zijn kunstwerk af, alsof het ermee zijn werk extra decoreert.

Nog verder onderzoek toonde aan dat de kogelvis deze 'mysterieuze circel' niet maakte om er de bodem van de oceaan mee te versieren. Maar, misschien kon je de ware reden reeds raden. Want, waarom doen mannetjes dergelijke gekke dingen? Jawel: om een vrouwtje aan te trekken.

Vrouwelijk kogelvissen worden dus niet door het lichaam van het mannetje aangetrokken of verleid, maar door gelijkaardige kunstwerken onderwater. Dankzij de groeven en de valleien vinden vrouwtjes hun weg naar de verblijfplaats van een mannetje. Eenmaal elkaar gevonden, bedrijven ze - net als gewone stervelingen - 'de liefde', waarna het vrouwtje haar eitjes in het centrum van de cirkel legt.

Onderzoekers stelden zelfs vast, dat hoe meer groeven een circel bevatte, hoe meer kans het mannetje maakte een vrouwtje aan te trekken.

Ook de stukgebeten en vergruisde zeeschelpen liggen er ook niet zomaar hij. De observeerders nemen aan dat ze als vitale voedingsstoffen dienen voor de pasgeborenen, die uit de eitjes komen.

Zo zie je, voor de duizendste keer misschien, hoe alles in de wereld van Moeder Natuur over een soort van instinctieve intelligentie beschikt; een intelligentie, die over miljarden jaren is geëvolueerd en zich aan al het nieuwe heeft kunnen aanpassen.

En ja: ook de mens komt van heel ver. Ooit waren we holbewoners, en met-ter-tijd 'intelligenter' geworden; een iest, dat niets met bewustzijn te maken heeft.

Bewustzijn... Het merendeel van de mensheid verwart dat woordje met 'bewust zijn'. Zo is een mens zich bewust van zijn eigen bestaan, van zijn eigen naam, woonplaats, zijn functie in de wereld, en zo meer.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

(Interesse?... Laat je niet door jouw ego tegenhouden, indien jij je innerlijk geroepen voelt!)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

In het afgelopen 13-jarige bestaan van Spiritualia.be is er online een hoop veranderd. En ook aan deze website wordt er – in reactie op alle online ontwikkelingen – continu geschaafd. Zo hebben we vorig jaar geïnvesteerd in een betere server, waardoor de site nog sneller is geworden. Verder werden we eind december zelfs verplicht om nog meer schijfruimte aan te kopen, en zo meer.

Met al die nieuwe ontwikkelingen hebben we na dertien jaar nog immer een duidelijk doel voor ogen, namelijk: zoveel mogelijk mensen inspireren om aan hun innerlijke zelf te werken, losstaande van hun diverse persoonlijkheden en honderdtallen kleine ikjes.

Bovendien doen we ons best om mensen te laten na-denken - een denken dat na het gewone, automatische denken komt - en ja: soms door een schokje te geven, opdat ogen worden geopend. :-)

Toegegeven: daarmee is niet iedereen gediend. Nochtans is dat meer dan logisch. Waarom?... Wel, omdat we ons richten tot een welbepaalde doelgroep. Indien je het al vergeten bent: tot mensen die aan hun innerlijke zelf willen werken.

Enerzijds kunnen alle bezoekers onze blogs gratis lezen, maar het runnen van een gratis site is niet goedkoop. En daarom doen we regelmatig beroep op onze meest trouwe bezoekers, waardoor Spiritualia online kan blijven.

En?... Voel je je geroepen om deze Spiritualia website te sponsoren? Ja?... Doen & alvast bedankt!

Het kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link voor meer info.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf gratis via Zoek&Vind aanmelden.

En.., voor de echte Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid is er Eclecticus.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht