ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

In de Chinese regio Xinjiang wordt 5G volop uitgetest

China doet er alles aan om wat er in Xinjiang geschiedt niet kenbaar te maken.
door Tsenne Kikke - zondag 3 november 2019 16:28

De Oeigoeren zijn een Turks volk uit de Chinese autonome regio Xinjiang, de grootste provincie van China. Met ongeveer 11 miljoen islamitische personen vormen ze 45% van de bevolking van dit gebied. De andere 55% bestaat voornamelijk uit communistische Han-Chinezen, die Mandarijns spreken en een oogje in het zeil moeten houden.

Oeigoeren mogen sinds september 2002 geen onderwijs meer volgen in hun eigen taal. Ook worden op grote schaal historische woonwijken en moskeeën gesloopt voor de aanleg van wegen en nieuwe flats. Volwassen Oeigoeren worden in enkele districten gedwongen een maand lang zonder betaling voor de Chinese overheid op het land te werken, een praktijk die de 'Hasha' heet. Ook minderjarigen worden soms door de Chinese overheid gedwongen om werk te zoeken, soms duizenden kilometers van hun woonplaats verwijderd.

Regelmatig demonstreren Oeigoeren tegen de onderdrukking door de Chinese overheid. Demonstraties zonder toestemming worden vrijwel altijd neergeslagen door Chinese oproerpolitie, die daarbij meestal massale arrestaties pleegt. Demonstranten worden vaak tot lange gevangenisstraffen veroordeeld en in kampen weggestoken.

Voor de Oeigoerse minderheid is het leven aldaar een dystopische nachtmerrie vanwege het constante toezicht en de brutaliteit waarmee de politie optreed. Er wordt aangenomen dat minstens een miljoen van hen in interneringskampen leeft, terwijl veel Oeigoerse kinderen worden meegenomen naar door de staat gerunde weeshuizen waar ze worden geïndoctrineerd in de Chinese gewoonten. Vooral mensen met kinderen moeten op hun tellen passen - want, het zijn zij die in zulke kampen - meestal zonder enige reden - jarenlang worden opgesloten, opdat hun kinderen als wezen kunnen worden behandeld.

Het lot van de Oeigoeren wordt voor de wereld grotendeels verborgen gehouden, dankzij de agressieve pogingen van China om alle verhalen koste wat kost te onderdrukken.

Toeristen die de Chinese regio Xinjiang binnengaan, krijgen een spionage-app in hun telefoon. Alle berichten en contacten worden hiermee gescreend. Voor de Oeigoeren is dit dagelijkse praktijk: ze zitten in de klem van het overheidssysteem. In onderstaande video's legt men onder andere uit wat er precies gebeurt met de Oeigoeren. Journalisten, die zich als toeristen voordeden, waren ook getuige van het Orwelliaanse controlesysteem waarbij het nieuwe 5G wordt uitgetest, zijnde: de 5e generatie draadloze systemen, om - bijvoorbeeld - mensen via gezichtsherkenning beter in het oog te kunnen houden, en zo meer.

Scholen, geen gevangenissen...

Xinjiang, waar elke beweging kan worden gevolgd met geavanceerde technologie.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

(Interesse?... Laat je niet door jouw ego tegenhouden, indien jij je innerlijk geroepen voelt!)

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?

Het kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf gratis via Zoek&Vind aanmelden.

- En, je kunt je ook als eclecticus inschrijven! -

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht