ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Hoe ziet de Melkweg er uit?

De Melkweg ‘gefotografeerd’ vanuit de Australische outback
door Tsenne Kikke - maandag 25 november 2019 22:56

Astronomen uit West-Australië gebruikten een radiotelescoop om een verbluffend nieuw beeld van onze Melkweg op te vangen. Met behulp van de radiotelescoop Murchison Widefield Array (MWA) was men in staat een foto samen te stellen van het hart van het galactische centrum is, en onthulde wat mensen zouden zien indien onze ogen radiogolven zouden kunnen verwerken.

De regenboog, met de drie primaire kleuren rood, groen en blauw, daarmee houdt het voor onze ogen op. Bidsprinkhanen zien met twaalf primaire kleuren al een stuk meer. Maar ja, daar heb je als mens weinig aan.

Gelukkig zijn er radiotelescopen, zoals deze MWA met 256 ‘veldjes’ van elk zestien antennes. Twintig primaire kleuren kan hij spotten, en daardoor ook voor het menselijk oog onzichtbare radiogolven, die al miljarden jaren door de kosmos reizen.

Hoewel de telescoop futuristisch oogt, lijkt de werking ervan op radioantennes op auto's. De metalen sprieten pikken het radiosignaal op en zetten dat om in kleinere elektromagnetische stralen. De bollen in het midden van die sprieten versterken dat signaal. Het raster op de grond zorgt ervoor dat de bodem lekker egaal oogt voor de meetapparatuur, opdat kleine variaties in de ondergrond het signaal niet verstoren.

Metingen leveren een enorm pointillistisch schilderij op, waarbij de stippen geen sterren zijn, maar hele stelsels vol sterren. 300 duizend van die stelsels bracht de Murchison Widefield Array al in kaart. De bekendste is de Melkweg: die felle, geeloranje streep aan de horizon. Dit spiraalvormige sterrenstelsel is tevens de thuisbasis voor de Zon en de Aarde. Hieronder kan je kennismaken met de allerlaatste aanwinst: het hart van onze Melkweg...

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

(Interesse?... Laat je niet door jouw ego tegenhouden, indien jij je innerlijk geroepen voelt!)

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?

Het kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf gratis via Zoek&Vind aanmelden.

- En, je kunt je ook als eclecticus inschrijven! -

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht