ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Frozen 2: Waarom per se een lesbische Disney-karakter aan kinderen opdringen?

Elsa is niet lesbisch…
door Tsenne Kikke - dinsdag 26 november 2019 0:06

Tot grote teleurstelling van de lgbtq+-gemeenschap - de Engelse afkorting, die staat voor lesbian (lesbisch), gay (homoseksueel, hier doorgaans in verwijzing naar mannen), bisexual (biseksueel) en transgender - is ‘Frozen 2’ niet de film waarin Elsa ontdooit, en aan alle kinderen openlijk verklaart dat ze lesbisch is. Met andere woorden: men had het van haar verwacht...

Zo schreef iemand: "I watched the entire movie and not once did Elsa waive the rainbow flag, embrace in a passionate kiss with another female protagonist nor did the movie imply in any way that Elsa identified as anything other than a cisgendered white female. It was sickening. It’s my truth that Disney betrayed me. I left the theater in tears...."

Och arme!... Waar haalde zij, en de andere leden van dat gemeenschap, die vreemde gedachte vandaan?

Het antwoord is: "Uit de ongesensureerde verbeeldingswereld, zijnde; het verlengde van de nachtelijke droomwereld."

Tekenen ervan waren, bijvoorbeeld: (1) het feit dat ze op een bepaald moment een broek droeg, (2) omdat ze zei dat ze 'verschillend' is (wijzend naar haar rebellerend karakter, haar streven naar vrijheid, en haar speciale krachten). (3) Ook haar ouders gaven toe dat ze 'anders' is, en (4) omdat ze geen interesse in de liefde stelt - met als gevolg, dat ze - prinses of koningin zijnde -  ook geen behoefde heeft aan het gezelschap van een prins of een koning.

Enerzijds verklapte Jennifer Lee - regisseur van Frozen en schrijfster van ‘Let It Go’ - in 2016 tijdens een interview  met 'Huffington Post' dat een lesbische Elsa overwogen werd. “We hebben er veel gesprekken over”, klonk het. “Ik vind het geweldig dat heel wat mensen meedenken over de film. Elsa is een prachtig personage dat heel veel mensen aanspreekt. We zijn ons bewust van de vraag naar diversiteit, en we overwegen het.”

Anderzijds was dat verre van een formele bevestiging, maar voor velen alvast heel bemoedigend. Lee benadrukt echter ook dat veel afhing van het plot van de tweede Frozen-film. “Ik schrijf altijd van het personage uit. Elsa vertelt me zo bijna zelf wie ze is en wat ze in het leven wil doen. We zullen zien waar we uitkomen.” Actrice Idina Menzel, die de stem van Elsa vertolkt, zag het alvast helemaal zitten. Zij liet in 2016 al weten dat Elsa wel een vriendinnetje verdiende...

Toen het Sneeuwmonster Elsa's kroontje vond, zette hij die op zijn neus, en op dat moment voelde hij in zichzelf iets gebeuren. De  lgbtq-ers zagen daar natuurlijk ook een zekere aanwijzing in...

Vooral de tekst van 'Let it go' wakkerde de verbeeldingswerelden nog sterker aan.... Och, alles verkrijgt de betekenis die men er zélf aan geeft, nietwaar?

In elk geval zijn ze niet te spreken over het feit dat Elsa geen lesbienne is. Misschien maakt Frozen 3 dat weer goed. :-)

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

(Interesse?... Laat je niet door jouw ego tegenhouden, indien jij je innerlijk geroepen voelt!)

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?

Het kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf gratis via Zoek&Vind aanmelden.

- En, je kunt je ook als eclecticus inschrijven! -

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht