ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Xi Jinping was duidelijk: China bedreigen eindigt in vermorzelde lichamen

De Chinese president bracht Nepal een bezoekje…
door Tsenne Kikke - maandag 14 oktober 2019 20:55

Het is sinds 1996 geleden dat een Chinese president Nepal een bezoekje bracht. Het in de Himalaya gelegen bergachtige Nepal, gesandwiched tussen de titanen India en China, kijkt echt uit naar Chinese investeringen. Na zijn bezoek aan India nam de Chinese president Xi Jinping dan ook de tijd om er eventjes halte te houden om, onder andere, met de Eerste minister Narendra Modi daarover een zakelijk gesprek te hebben.

Tijdens zijn bezoek gaf Xi separatisten en demonstranten een duidelijke waarschuwing. "Wie probeert om China te splitsen, in om het even welk deel van het land, zal in de pan gehakt worden en tot stof vergaan." In het Engels klonk dat als ‘any attempt will end in crushed bodies and shattered bones’ - of: ‘elke poging zal eindigen in verpletterde lichamen en verbrijzelde botten’.

Anders gezegd: in de ogen van Xi komen de boegbeelden van de Catalaanse separatistische strijd er misschien veel te goedkoop van af. :-)

Het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken verspreidde deze boodschap na zijn aan de internationale media. ‘Elke buitenlandse macht die de afscheiding van China steunt, koestert illusies’, aldus Xi.

Niet alleen Tibet

De Nepalese premier Khadga Prasad Sharma Oli zei aan Xi dat zijn land ‘geen enkele kracht zal toelaten het Nepalese grondgebied te gebruiken om anti-Chinese separatistische activiteiten te leiden’. Waarschijnlijk verwees hij naar de zowat 20.000 Tibetanen die in Nepal verblijven, waarbij de huidige regering hard optreedt tegen de activiteiten van de pro-onafhankelijkheidsstrijders.

Xi noemde in zijn toespraak evenwel geen enkele regio met naam, maar het is duidelijk dat hij niet alleen naar Tibet verwees. Ook in Hongkong is er al maanden zwaar protest tegen de door Peking aangestelde regering, omdat die een einde wil maken aan de autonomie van de regio. Gisteren nog werd er op een gewelddadige manier strijd geleverd tussen betogers en politie. Peking beschuldigde andere landen, vooral de Verenigde Staten, ervan om olie op het vuur te gooien in een intern-Chinese aangelegenheid. Ook rond Taiwan, dat Peking nog altijd als één van zijn provincies beschouwt, groeit de onrust...

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

(Interesse?... Laat je niet door jouw ego tegenhouden, indien jij je innerlijk geroepen voelt!)

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?

Het kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf gratis via Zoek&Vind aanmelden.

- En, je kunt je ook als eclecticus inschrijven! -

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht