ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Man overleeft bliksemschicht dankzij getuigen

Man wordt geraakt door bliksemschicht tijdens wandeling, maar overleeft dankzij getuigen.
door Tsenne Kikke - zondag 6 oktober 2019 17:40

Volgens mij is bliksem een natuurlijk fenomeen, waarbij één kracht een tweede automatisch oproept, en een samentreffende,neutraliserende kracht ervoor zorgt dat er een bepaalde energie wordt vrijgegeven. In wetenschappelijke termen wordt die vrijgekomen energie 'elektromagnetische uitstraling' genoemd. Wat de echte redenen en gevolgen daarvan zijn, weet geen mens.

Elektriciteit is een andere vorm van elektromagnetisme. We kennen de toepassingen ervan en we kunnen het opwekken, maar wat het in wezen is, weet ook geen mens.

Bliksem

Bliksem doet ook donder ontstaan. Als de tijd tussen bliksem en donder minder dan 10 seconden bedraagt, moet een mens speciaal oppassen. Zo werd donderdag in het Amerikaanse Texas Alexander Coreas geraakt door een bliksemschicht toen hij zijn drie schepers aan het uitlaten was.  De honden gingen ervandoor, maar dierenartsen van een nabijgelegen dierenziekenhuis hadden alles gezien en schoten te hulp. Coreas liep gebroken ribben, gescheurde spieren op, en zo meer, maar overleefde de klap.

"Zijn sokken en schoenen waren van zijn voeten weggeblazen", vertelden de dierenartsen die hem bijstonden. "Hij bewoog niet meer en hij had geen hartslag." Zijn redders bleven hem reanimeren tot ze weer een polsslag voelden. Intussen waren de hulpdiensten gearriveerd om Coreas weg te voeren.

Het incident werd gefilmd door de beveiligingscamera van het dierenziekenhuis. Coreas ligt nog steeds in het ziekenhuis en heeft een lange revalidatie voor de boeg. Zijn familie bedankt intussen zijn redders: “Zonder elk van hen had het helemaal anders kunnen aflopen.”

Er werd een crowdfunding-actie op poten gezet om zijn medische kosten te kunnen betalen. Maar, waar het hier vooral om gaat is het type bliksem. Meestal komt die van boven naar beneden (wolk-aarde), maar soms ook van beneden naar boven (aarde-wolk). Dan is er nog de bliksem die zich tussen wolken voordoet (wolk-wolk), of binnenin een wolk (intrawolk). Bij deze laatste verlaat de bliksem de wolk nooit.

Omgekeerde bliksem is eveneens een prachtig fenomeen. We weten er nog altijd niet al teveel over. Die bliksems kunnen zelfs 90 kilometer ver de hoogte inschieten.

Er zijn nog veel andere soorten bliksem, waaronder wolk-lucht bliksem - en  aarde-lucht bliksem, waarvan - volgens mij - Alexander Coreas misschien het slachtoffer van werd. Misschien...., want er bestaan ook bliksembollen die als het ware uit het niets tevoorschijn komen, en afkomstig zijn van een stormweer veel verderop, maar wel binnen een straal van 26 kilometer. Deze vorm van bliksem wordt 'Clear-air lightning' genoemd.

Anders gezegd: een waarschuwing om tijdens bliksem, bijvoorbeeld, bomen en palen te vermijden, had Alexander Coreas niet nodig. Wel lag er veel regenwater en plassen op de grond. Water is nu eenmaal een zeer goede geleider. Om die reden is het nooit veilig om tijdens een stormweer onder de douche te staan.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

(Interesse?... Laat je niet door jouw ego tegenhouden, indien jij je innerlijk geroepen voelt!)

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?

Het kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf gratis via Zoek&Vind aanmelden.

- En, je kunt je ook als eclecticus inschrijven! -

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht