ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Psycholoog waarschuwde de ouders van Greta Thunberg

“Dit kan rampzalig voor haar aflopen,” beweerde hij.
door Tsenne Kikke - vrijdag 27 september 2019 16:34

Een vooraanstaande Australische psycholoog heeft zijn bezorgdheid geuit over het mentale welzijn van Greta Thunberg. Volgens Dr. Michael Carr-Gregg moet de jonge klimaatactiviste, vanwege haar autistische stoornis, tegen zichzelf in bescherming worden genomen. “Ik vrees dat ze gaat opbranden.”

Dr. Michael Carr-Gregg, auteur van veertien boeken, is de bekendste psycholoog van Australië en schuift met grote regelmaat aan bij talkshows in binnen- en buitenland. De emotionele speech van Greta, waarin zij met een van woede brekende stem en met tranen in de ogen wereldleiders beschuldigde van het verraden van haar generatie, baarde de psycholoog zorgen. “Ik ben bang dat Greta hetzelfde wordt als zo’n kindsterretje. Dat ze op een gegeven moment gewoon opbrandt, iets wat rampzalige psychologische gevolgen kan hebben.”

“We gebruiken dit kind”

De Zweedse tiener is wereldwijd het gezicht geworden van een groeiende jeugdbeweging die zich inzet voor een beter klimaat en reist al meer dan een jaar de wereld rond. Naar school gaat ze niet meer, ze ziet het mobiliseren van jongeren als haar nieuwe missie. “Ze heeft zichzelf nu in het middelpunt van de wereld gezet”, merkte Carr-Gregg op. “Ik denk niet dat je dat een meisje van 16 moet aandoen.”

De vooraanstaand psycholoog doelde daarmee vooral op het feit dat Greta geen gewoon meisje is. Hij verwees onder meer naar rapporten over de medische gesteldheid van de tieneractivist. “Ik vind het verontrustend dat we dit kind gebruiken. Ze zou behandeling moeten krijgen, omdat ze een eetstoornis en Asperger heeft, en omdat ze tegen depressie heeft gevochten. Als dit mijn kind zou zijn, zou ik er niet zeker van zijn om haar zo op het wereldtoneel te plaatsen.”

Schaamteloos

Dr. Carr-Gregg benadrukte in een gesprek met het Australische radiostation 3AW dat hij geen klimaatontkenner is en dat hij sympathie heeft voor de acties die Thunberg voert. “Ik ben het eens dat we meer moeten doen om de planeet te redden. Mijn kritiek is dan ook niet zozeer op haar gericht, maar meer op haar ouders en de klimaatactivisten die haar schaamteloos gebruiken.”

De Amerikaanse klimaatpsycholoog Renee Lertzman is een andere mening toebedeeld. Volgens haar weerspiegelt de aanpak van Greta een ‘diep, collectief verlangen naar gezond verstand en leiderschap op het gebied van klimaat’. “Tot op heden hebben we dit soort leiderschap, dat we dringend nodig hebben, niet gezien: de waarheid op een gegronde manier vertellen. Greta is niet hysterisch en doet niet uit de hoogte, ze heeft gewoon een leegte opgevuld.”

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

(Interesse?... Laat je niet door jouw ego tegenhouden, indien jij je innerlijk geroepen voelt!)

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?

Het kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf gratis via Zoek&Vind aanmelden.

- En, je kunt je ook als eclecticus inschrijven! -

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht