ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Dossier Zelfkennis: Je hebt een lichaam, maar je bent dat lichaam niet

Wat heeft kanker mer Zelfkennis te maken?…
door Tsenne Kikke - maandag 9 september 2019 20:37

Het is moeilijk om aan mensen uit te leggen dat ze véél meer kunnen 'zijn' dan enkel en alleen hun stoffelijk lichaam. 'Moeilijk' is eigenlijk niet het juiste woord: 'onmogelijk' is veel beter. Anders gezegd: het merendeel van de mensheid leeft in de veronderstelling, of wetenschap, dat ze hun lichaam 'zijn'; dit, zonder te beseffen dat ze in zichzelf een zogenaamd 'tweede lichaam' én daarbij ook een 'zijn' kunnen aanmaken. Niet mijn woorden, maar die van Georges Ivanovitch Gurdjieff.

Wist je, bijvoorbeeld, dat we in de laatste jaren uit de bezoekers van Spiritualia geen enkele mens hebben kunnen aantrekken die aan Zelfkennis wenst te doen?... Geen één! (Tussen haakjes: wel enkelen via Google. Met 'enkelen' bedoel ik: 2 in de laatste 10 jaar.) :-)

Hetzelfde geldt natuurlijk ook voor Eclecticus waarvoor niemand zich tot nog toe heeft aangemeld.

Anderzijds is dit geen erg; vooral, indien men weet dat het nu eenmaal niet anders kan. Toch geef ik niet op. Waarom zou ik?...

Laten we het bijvoorbeeld nogmaals hebben over het thema kanker; een onderwerp, dat de laatste jaren meer en meer in het nieuws verschijnt.

Over kanker

In 2018 zouden naar schatting 18,1 miljoen mensen een nieuwe kankerdiagnose hebben gekregen, en zouden er 9,6 miljoen patiënten aan de ziekte overleden zijn. Geen wonder dus dat men er vandaag de dag iets over leest.

De meest voorkomende kankers wereldwijd zijn (in aflopende volgorde): borstkanker, prostaatkanker, longkanker en darmkanker. Europa doet het opvallend slecht. Europeanen maken slechts 9% uit van de wereldbevolking, maar wel 23,4% van de nieuwe kankerdiagnoses en 20,3% van de sterfgevallen. En de cijfers blijven stijgen. Waarom?

Antwoord: vanwege 3 essentiële factoren, namelijk:

1) het aantal mensen op Aarde stijgt;
2)  de wereldbevolking vergrijst;
3)  onze levenswijze verslechterd wereldwijd gezien, waardoor we een hoger kankerrisico hebben.

Bekijk, bijvoorbeeld, de bevolkingscijfers uit het verleden via deze link...

Daarin lezen we dat er rond 8000 v.Chr. iets van een 5 miljoen mensen op deze aardbol rondliepen. Minder dan de helft van de huidige Belgische bevolking. Nu zijn we wereldwijd met 7,6 miljard. Het is dan ook logisch dat er meer sterfgevallen aan hartaanvallen, kanker, en zo meer, te noteren valt.

Wegens het feit dat 99,9% van de mensheid zich met hun lichaam dermate is vergroeid, is het dan ook meer dan logisch dat al het nieuws gericht is tot die puur stoffelijk aangelegde mens. En, zoals ik reeds eerder schreef, geeft men er een 'gerechtvaardigde' betekenis aan in de hoop en verwachting dat men het zomaar klakkeloos slikt.

Een voorbeeldje...

Zo las ik vandaag dat een Amerikaans model, dat borstkanker overwonnen heeft, er een duidelijk statement over maakte op de Modeweek van New York. Een zekere Ericka Hart toonde er zo fier als een pauw de littekens op haar borsten, ... om aan te tonen dat daar niets mis mee is.

In 2014 werd er bij haar borstkanker vastgesteld. Ze was toen 28 jaar oud, en onderging zowel intensieve chemotherapie evenals een operatie om haar beide borsten te laten verwijderen. Ze overwon de ziekte en liet een borstreconstructie uitvoeren. Maar in plaats van de littekens van die operaties te verstoppen, liep ze er fier mee te pronken om ondergoed aan de man - sorry: vrouw - aan te prijzen.

De vraag is: 'Waarom kan een model niet op een catwalk paraderen, terwijl ze haar innerlijk 'zijn' aan anderen uitstraalt? De 0,1% zal wel begrijpen wat ik in wezen trachtte aan te halen...

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

(Interesse?... Laat je niet door jouw ego tegenhouden, indien jij je innerlijk geroepen voelt!)

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?

Het kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf gratis via Zoek&Vind aanmelden.

- En, je kunt je ook als eclecticus inschrijven! -

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht