ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Sommige Vlaams Belangers doen soms domme uitspraken, die iedereen lezen of horen kan

Vlaams Belanger Thomas Lomelino stapt op uit de partij. Hij nam ontslag na racistische uitspraken…
door Tsenne Kikke - dinsdag 27 augustus 2019 18:53

In Mechelen stapte de Vlaams Belanger Thomas Lomelino op uit de partij. Vandaag waren er op sociale media screenshots opgedoken van privégesprekken waarin de student zwarten ‘negers’ noemde, zei dat zij geen mensen zijn, en hen vergeleek met huisdieren. Vrouwen noemde hij 'objecten zonder mening'.

“Hoe gaat het met jouw huisdiertje?” Dat was de openingszin die het Vlaams Belang-lid maandagavond stuurde naar een van zijn contacten op datingsite Tinder, een meisje, waarmee hij vroeger op de middelbare school zat.

“Goed”, antwoordde de jonge vrouw, waarop Thomas schreef dat hij zelf jammer genoeg geen geld heeft “om een Neger aan te schaffen”. Later bleek dat hij de conversatie begon omdat het meisje op een van haar foto’s te zien was met een zwarte vriendin.

De Vlaams Belanger zei tijdens het gesprek verder dat zwarten geen mensen zijn, omdat ze van de apen afstammen. “Ik ben tenminste een mens omdat ik blank ben en dus van Adam en Eva kom”, stond er ook nog. Nadat zij kwaad reageerde, antwoordde hij: “Mij boeit het niet wat jij zegt. Een vrouw is een object en heeft geen mening.”

Het meisje in kwestie zette de berichten zelf online en bevestigde de echtheid ervan aan de redactie van 'Het Nieuwsblad'.

Die Thomas Lomelino stond bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober op de negende plaats op de Mechelse lijst. Hij raakte niet verkozen, maar zetelde tot vandaag wel in het bestuur van de lokale Vlaams Belang-afdeling. Niet alleen op sociale media, maar ook binnen zijn eigen partij kreeg hij felle kritiek.

“Wij nemen hier absoluut afstand van”, zei Kim Brooks, voorzitster van Vlaams Belang Mechelen, furieus. “Dit kan echt niet. Onze afdeling is de meest multi-etnische van allemaal, en op één na zijn alle bestuursleden vrouw. Thomas gaat dus ook tegen zijn eigen mensen in.”

“Gortigheid”

In een andere gelekt bericht verdedigde Thomas zich nog door te stellen dat het om misplaatste humor ging. “Maar dit is geen humor. Dit is gortigheid”, zei Brooks, die Thomas meteen op non-actief zette. Even later bevestigde Vlaams Belang nationaal dat de jongeman intussen zelf uit de partij was gestapt. Had hij dat niet gedaan, dan was hij daartoe gedwongen. De bewering dat hij ook lid zou zijn van het bestuur van de Vlaams Belang-jongeren klopt niet volgens de partij.

“Dom...”

VB-voorzitter Tom Van Grieken reageerde wel minder furieus dan zijn collega in Mechelen. “De uitspraken van Thomas zijn dom en totaal onaanvaardbaar, maar hij heeft er spijt van. Het is gebeurd in een dronken bui.”

In een dronken bui?.... Meestal komt dan pas iemands ware geaardheid aan de oppervlakte.

Spijt?... Waarvan werd er niet bij vermeld. Misschien spijt dat anderen zijn zogezegde 'humor' niet konden appreciëren?

En, dom, waarschijnlijk in de betekenis van dat het niet al te slim was om zijn gedachtegoed aan de grote klok te hangen. Anders gezegd: praat met enkele Vlaams Belangers, aanhoor hun overtuigingen, en je begrijpt wat ik hiermee bedoelde. :-)

De Tinder-conversatie werd door een Twitteraar aan hogeschool UCLL bezorgd, waar de student in kwestie les volgt. Die liet in een mededeling weten dat racisme en discriminatie niet worden getolereerd binnen de instelling. Er wordt onderzocht of dit een zaak is voor de interne tuchtcommissie.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

(Interesse?... Laat je niet door jouw ego tegenhouden, indien jij je innerlijk geroepen voelt!)

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?

Het kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf gratis via Zoek&Vind aanmelden.

- En, je kunt je ook als eclecticus inschrijven! -

(Meer info daarover ?)

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht