ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

De knikpiramide van Snofroe is voor het publiek opnieuw toegankelijk

Egypte snakt naar gulle toeristen…
door Tsenne Kikke - donderdag 18 juli 2019 15:48

Egypte heeft toeristen nodig en stelde daarvoor, onder andere, de 4.600 jaar oude knikpiramide van farao Snofroe in Dasjoer opnieuw voor het publiek open. Toerisme is een van de belangrijkste bronnen van inkomsten voor het land. Tegelijk draagt de sector nog altijd de gevolgen van de Arabische lente van 2011 en van verschillende aanslagen die er sindsdien hebben plaatsgevonden. Je gaat er dus op eigen risico naartoe.

Het 101 meter hoge bouwwerk is gelegen op 28 kilometer ten zuiden van de Egyptische hoofdstad Caïro. De farao had naast deze piramide nog twee andere: de Rode piramide van Snofroe en de trappenpiramide van Snofroe.

Farao Snofroe was de eerste regeerder van de 4e dynastie in het Oude Egypte en de zoon van koning Hoeni en Meresanch I. Hij zou vanaf  2613 tot 2589 v.Chr. hebben geregeerd.  

Het is de eerste keer sinds 1965 dat die piramide wordt opengesteld. Die ging toen dicht voor renovatiewerkzaamheden. Bezoekers moeten wel een nauwe schacht van 79 meter lang afdalen, maar binnenin krijgen ze dan wel 2 kamers te zien.

Wie wil, kan zelfs een kijkje nemen in een tweede piramide naast die van Snofroe. Deze is 18 meter hoog en waarschijnlijk gemaakt ter ere van zijn echtgenote Hetepheres. Maar nergens, ook niet in de knikpiramide, zijn tot nog toe sarcofagen ontdekt. Hoogstwaarschijnlijk liggen die ergens heel diep verscholen.

Bekijk onderstaand filmpje en stel voor jezelf vast op welke mysterieuze wijze de knikpiramide in elkaar werd gestoken. Volgens mij véél interessanter dan het brengen van een plaatselijk bezoek....

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis -

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?

Het kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf gratis via Zoek&Vind aanmelden.

- En, je kunt je ook als eclecticus inschrijven! -

(Meer info daarover ?)

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht