ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Gigantische spin vangt een dwergbuidelmuis

Deze spin kom je liever niet tegen…
door Tsenne Kikke - dinsdag 18 juni 2019 23:17

Dwergbuidelmuizen staan doorgaans niet op hun menu, maar dat betekent niet dat jachtkrabspinnen geen culinaire zijsprongetjes maken. Dat tonen althans foto's die een man uit Tasmanië enkele dagen geleden gemaakt heeft en die nu viraal gaan. Daarop is een gigantische jachtkrabspin te zien die een dwergbuidelmuis probeert binnen te halen.

Volgens arachnologen is het vrij zeldzaam dat een jachtkrabspin een dwergbuidelmuis opeet. Voor Graham Milledge, hoofd van de spinnenafdeling van het Australia Museum in Sydney, is het de eerste keer dat hij een dwergbuidelmuis als prooi ziet. Hij zei aan de Britse krant The Guardian dat jachtkrabspinnen vooral kleine vogels, kikkers en gekko's op hun menu zetten.

Over jachtkrabspinnen en dwergbuidelmuizen

Van jachtkrabspinnen bestaan tientallen geslachten en honderden soorten, ze leven vooral in tropische en subtropische gebieden. Hun lichaamslengte varieert, maar ze zijn wel de grootste spinnen die op aarde voorkomen, ze kunnen tot 30 centimeter groot worden. Maar het zijn vooral de lengte van hun poten waaraan ze die 30 cm te danken hebben. Ondanks het feit dat ze een web kunnen spinnen,  jagen ze liever op hun prooien om ze te kunnen vangen. En, alhoewel ze er angstaanjagend uitzien, zijn ze doorgaans niet gevaarlijk voor de mens.

Dwergbuidelmuizen vind je vooral in Australië en het eiland Nieuw-Guinea. In Tasmanië komen twee soorten voor, de kleine dwergbuidelrat (Cercartetus lepidus) en de kleine buideleikelmuis (Cercartetus nanus). De kleine dwergbuidelrat wordt 5 tot 6,5 centimeter groot en weegt tot 7 gram, de kleine buideleikelmuis wordt 7 tot 11 centimeter en weegt tussen de 15 en 43 gram. Op basis van de foto's gaat het hier allicht om de tweede soort.

Angst en bewondering

De Facebookpost van Justine Latton is sinds zaterdag al meer dan 6.000 keer gedeeld. Er zijn tientallen reacties, en die lopen uiteen van angst tot bewondering. En, hoe zou jij reageren indien er zo eentje in jouw woonst rondliep? In elk geval is het een beestje om U tegen te zeggen..., nietwaar?

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis -

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?

Niet enkel en alleen om de kosten te helpen dragen, maar vooral om een budget te vergaren waardoor deze website naar buiten toe beter kan worden gepromoot.. En, sponsoren kan al vanaf 1 euro tot en met 500 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf via Zoek&Vind aanmelden.

- En, je kunt je ook als eclecticus inschrijven! -

(Meer info daarover ?)

( - Ook op: kllk hier - )

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht