ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Enorme zwermen vliegen teisteren Russische dorpen

“Het is net als in een griezelfilm…”
door Tsenne Kikke - zaterdag 15 juni 2019 16:08

Er heerst paniek bij de inwoners van enkele dorpen in het Russische Oeralgebied - want, sinds kort worden zij geteisterd door enorme zwermen vliegen. Bijna dagelijks kunnen ze een volledige emmer vullen met dode insecten. De schrik voor de plaatselijke oogsten én ziektes zit er dan ook flink in.

De staatstelevisie kon er beelden maken van dikke wolken vliegen die door het dorpje zoemden of kropen. Er werd ook een inwoner getoond die stapels dode en stervende vliegen van de vloer van zijn huis veegde. “Iedere dag zijn er genoeg dode vliegen om er een emmer mee te vullen. We kunnen onze gewassen kleren niet ophangen om te drogen, we kunnen onze ramen niet openzetten, laat staan dat we kunnen buitenkomen...," zei een vrouw. Inwoners omschreven de situatie als een scène die regelrecht uit een horrorfilm zou kunnen komen.

“Het is ondraaglijk, de vliegen zijn overal," zei nog een andere inwoonster. “Ik ben bang voor mijn kinderen. We moeten de vliegen constant met chemicaliën verjagen, maar die lucht ademen we nadien natuurlijk weer in. Het is beangstigend.”

Hoe is het zover kunnen komen?

Volgens de eerste berichten is de invasie begonnen nadat een boer illegaal tonnen uitwerpselen van kippen had gebruikt als meststof, waarin miljoenen vliegen vervolgens hun eitjes zouden hebben gelegd. Onderzoekers hebben inmiddels bevestigd dat ze een strafrechtelijk onderzoek hebben opgestart naar het gebruik van 'ecologisch gevaarlijk afval'.

Maxim Maksimov, hoofd van het pluimveebedrijf, heeft alleszins toegegeven dat hij die uitwerpselen heeft geleverd als bemesting, maar beweerde daarbij dat daar helemaal niks uitzonderlijk of gevaarlijk aan is. “Dit is veel beter dan chemicaliën”, zei hij. “We hebben gewoon pech met het weer. Een natte lente en vervolgens een plotselinge temperatuurstijging hebben gunstige omstandigheden gecreëerd voor de vliegen om te broeden.”

Andrei Savchenko, de boer die het mest had aangekocht, ontkende eveeens de schuldige van de vliegenplaag te zijn. "Vliegen bestaan al miljoenen jaren en ze zijn overal," zei hij.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis -

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?

Niet enkel en alleen om de kosten te helpen dragen, maar vooral om een budget te vergaren waardoor deze website naar buiten toe beter kan worden gepromoot.. En, sponsoren kan al vanaf 1 euro tot en met 500 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf via Zoek&Vind aanmelden.

- En, je kunt je ook als eclecticus inschrijven! -

(Meer info daarover ?)

( - Ook op: kllk hier - )

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht