ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Dossier Zelfkennis: Man duwde zijn zwangere vrouw een ravijn in …

Een Chinese man is opgepakt nadat hij zijn zwangere vrouw van een steile rotswand duwde.
door Tsenne Kikke - donderdag 20 juni 2019 17:22

Ik heb het al eerder in blogs over de zichtbare, onzichtbare mens. Met andere woorden: het is onmogelijk om de ware geaardheid van een persoon te kennen, en zelfs mensen die er braaf en lief uitzien, kunnen in zichzelf duistere elementen meedragen. Natuurlijk komen die elementen slechts onder bepaalde omstandigheden aan de oppervlakte. Een voorbeeldje uit het leven gegrepen... - en, onthoud dat indien je één vinger naar die man wijst, je tegelijkertijd drie naar jezelf richt...

Zo bezochten de 32-jarige Wang Nan en haar 33-jarige echtgenoot Yu Xiaodong onlangs het Pha Taem National Park in Thailand. Ze zouden vanop de top samen genieten van de zonsopgang, maar toen ze daar aankwamen, duwde de man zijn zwangere vrouw van de berg. Zij kwam 34 meter lager terecht, maar overleefde op een miraculeuze wijze de val, die gebroken werd door bomen. Ze bleef bij bewustzijn; dit, ondanks het feit dat ze breuken in haar linkerdij, arm, sleutelbeen en beide knieën had opgelopen. Achteraf stelde men wel vast dat het ongeboren kindje ongedeerd was.

Ander verhaal

De vrouw riep twintig minuten lang om hulp en een toerist, die haar zag liggen, verwittigde de hulpdiensten. De echtgenoot, die in de mening was dat ze was overleden, stapte in zijn wagen en reed weg. Hij beweerde dat hij van plan was te vertellen dat zijn vrouw, nadat ze een openbaar toilet had gebruikt, te voet was verder gewandeld, en dat hij haar achterna reed... Het is maar nadat hij een ziekenwagen in zijn richting zag rijden dat hij stront aan de knikker voelde en naar de plaats van de misdaad terugkeerde.

Toen de hulpdiensten haar kwamen helpen, en haar man intussen ook weer bij haar was, vertelde het koppel dat de vrouw bovenop de berg haar bewustzijn had verloren en naar beneden viel. Achteraf in het ziekenhuis vertelde ze een heel ander verhaal. Haar man zou haar van de berg geduwd hebben, en zei daarbij dat ze het niet eerder had verteld omdat hij dreigde haar te vermoorden.

Erfenis

De politie vond het al vreemd dat de man zich verdacht gedroeg op de plaats waar de vrouw gevallen was. Reddingwerkers hielpen haar terwijl hij vanop een afstand toekeek. Ook hoorde een tolk hoe Wang achteraf met haar man telefoneerde en hem vroeg waarom hij haar dat had aangedaan.

Achteraf bleek dat de 33-jarige man uit was op haar levensverzekeringen ter waarde van 30 miljoen yuan (2,8 miljoen euro), zodat hij zijn schulden kon afbetalen. Hij is werkloos, komt uit een arm gezin en leeft al een tijdje in de schulden. Zijn vrouw had nochtans beloofd om een deel van die schulden af te betalen, maar dat vond de man kennelijk nog niet voldoende.

O ja: natuurlijk ontkende hij de beschuldiging van poging tot moord.

Sommige mensen zijn elkaars spiegel

En? Heb je het gelezen, zonder de wijzende vinger? :-) Niet jij, beste lezer, maar zeer veel mensen, die in de schoenen van Yu Xiaodong zouden staan, zouden net hetzelfde doen. Ik bedoel: (1) indien de gelegenheid zich zou kunnen voordoen, en (2) zeker waren dat ze niet zouden worden geklist...

Zo loopt elke mens met een aangeboren geaardheid op deze planeet rond, nietwaar? En, hopelijk roept deze blog enkele innerlijke vragen aangaande 'Wie/wat ben ik?' op.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis -

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?

Niet enkel en alleen om de kosten te helpen dragen, maar vooral om een budget te vergaren waardoor deze website naar buiten toe beter kan worden gepromoot.. En, sponsoren kan al vanaf 1 euro tot en met 500 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf via Zoek&Vind aanmelden.

- En, je kunt je ook als eclecticus inschrijven! -

(Meer info daarover ?)

( - Ook op: kllk hier - )

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht