ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Dossier Euthanasie: Arts niet vervolgd voor hulp bij zelfdoding

Wat is het verschil tussen euthanasie en hulp bij zelfmoord?
door Tsenne Kikke - zaterdag 27 april 2019 15:45

Marc Van Hoey, de arts die op 22 juni 2015 de euthanasie van de 85-jarige Simona De Moor uitvoerde, ontkende dat hij fouten heeft gemaakt. Het gerecht moest daarover oordeel vellen.

Het omstreden geval van euthanasie was het onderwerp van onderstaande Australische documentaire die in september werd uitgezonden. Daarin legde Simona De Moor uit dat ze na het overlijden van haar dochter geen zin meer had in het leven. Op de beelden was te zien hoe de arts de vrouw een serum geeft, dat ze zelf vrijwillig opdrinkt. Enkele minuten later is ze overleden. In het filmpje verschijnt ze iets na de 39ste minuut

De controle- en evaluatiecommissie euthanasie vond dat de voorwaarden voor euthanasie waren geschonden, en speelde het dossier door aan Justitie. Er zou immers geen sprake zijn van uitzichtloos lijden, en de dokter zou niet met een psychiater overlegd hebben.

Nochtans stelde een Mechelse rechter de arts buiten vervolging. Volgens Justitie ging het immers niet om euthanasie, maar om een geval van hulp bij zelfdoding, ... wat niet strafbaar is voor artsen.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw -

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?

Niet enkel en alleen om de kosten te helpen dragen, maar vooral om een budget te vergaren waardoor deze website naar buiten toe beter kan worden gepromoot.. En, sponsoren kan al vanaf 1 euro tot en met 500 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf via Zoek&Vind aanmelden.

- En, je kunt je ook als eclecticus inschrijven! -

(Meer info daarover ?)

( - Ook op: kllk hier - )

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht