ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Bij de Notre-Dame brand bleven minstens 180.000 levens gespaard

De bijen van de Notre-Dame hebben het overleefd!
door Tsenne Kikke - dinsdag 23 april 2019 17:44

"Het is een mirakel!", beweerde de imker van de Notre-Dame, en hij heeft nog gelijk ook.

Om bij te dragen aan de biodiversiteit in Parijs werden er in 2013 drie bijenkasten - met elk zo’n 60.000 bijen - op het dak van de sacristie geplaatst. De diertjes, die een eigen pagina op de website van de Notre-Dame hebben, zijn van een soort die als belangrijkste eigenschap heeft dat ze goedaardig zijn.

"En ze zijn in leven," zei de imker Nicolaas Géant tegen de lokale media. “Ik dacht eerst dat de kasten verbrand waren. Maar ik heb nu op de satellietbeelden kunnen zien dat dat niet het geval is en de woordvoerder van de kathedraal heeft me verzekerd dat ze in en uit de kasten vliegen.’’

En, ja: die kasten hebben groot geluk gehad. Omdat ze van hout zijn gemaakt, zouden ze vrij snel door de vlammen zijn verteerd geweest.

Bijen hebben geen longen, dus kunnen ze nooit door de rook worden bevangen, maar ze kunnen er wel door in slaap worden gebracht. En, bijenwas smelt op 63 graden: indien de kasten die temperatuur hadden moeten doorstaan, dan was die was gesmolten, waardoor de bijen aan elkaar zouden zijn gelijmd, en ze het dus nooit zouden hebben overleefd.

Elk jaar brengen de korven iets van een 80 kg honing op, die dan onder de medewerkers van de Notre Dame wordt verkocht. Een traditie, die - dankzij het feit dat ze het hebben overleefd - godzijdank nog jarenlang kan worden volgehouden.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw -

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?

Niet enkel en alleen om de kosten te helpen dragen, maar vooral om een budget te vergaren waardoor deze website naar buiten toe beter kan worden gepromoot.. En, sponsoren kan al vanaf 1 euro tot en met 500 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf via Zoek&Vind aanmelden.

- En, je kunt je ook als eclecticus inschrijven! -

(Meer info daarover ?)

( - Ook op: kllk hier - )

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht