ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Dossier Zelfkennis: Over mensmachine-achtige metamorfoses

Een vraagje… indien het thema 'Zelfkennis' jou écht interesseert…
door Tsenne Kikke - vrijdag 22 maart 2019 20:04

Ooit al eens de vraag "Wie of wat ben ik?" aan jezelf gesteld? 9,9999 kansen op 10 is dat je er geen echt antwoord op krijgt, tenzij je één van jouw persoonlijkheden - of, één van jouw honderdtallen kleine ikjes wenst te geloven.

Toch zijn er mensen die hun gedaanteveranderingen aan anderen durven tonen. Ik heb het nu over de 30-jarige Tom Neuwirth, alias Conchita Wurst; een sterveling, waarvan we nooit iets zouden gehoord, noch gelezen hebben, indien hij niet kon zingen. Anders gezegd: sommige 'mensen-met-een-gave' hebben iets op andere, soortgelijke menstypen, voor.

Indertijd kenden we hem als de vrouw met snor en baard, die op het Eurovisiesongfestival 'Rise like a phoenix' zong. Nu, 5 jaar later, heeft hij dat uiterlijk van een diva langzamerhand voor iets ingeruild dat op een .... ('k kan het juiste woord niet vinden) gelijkt, met kort haar en een platina baard.
 

Eigenlijk is er niets nieuws aan: vorig jaar zagen we reeds een deel van zijn transformatie...

Via onwaarheden/leugens/ontkenning kan een mens misschien de 'waarheid' in zichzelf (her)kennen. Anders gezegd: teneinde de vraag "Wie of wat ben ik?" te beantwoorden, kan je misschien aan de weet komen welke van jouw ikjes en oneigene persoonlijkheden jij in wezen - dus: héél diep in jezelf - niet écht bent.

'Ben je' hier iets mee?...

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw -

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?

Niet enkel en alleen om de kosten te helpen dragen, maar vooral om een budget te vergaren waardoor deze website naar buiten toe beter kan worden gepromoot.. En, sponsoren kan al vanaf 1 euro tot en met 500 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf via Zoek&Vind aanmelden.

- En, je kunt je ook als eclecticus inschrijven! -

(Meer info daarover ?)

( - Ook op: kllk hier - )

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht