ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Dossier Godsdiensten: Aliens in mensengedaante

Nog op zoek naar de een of andere godsdienst?
door Tsenne Kikke - woensdag 20 februari 2019 17:00

Als je vanuit de Braziliaanse futuristische hoofdstad Brasilia een uurtje rijdt, kom je in een van de spirituele hoofdsteden van het land terecht, zijnde: Vale do Amanhecer, dat in het Engels als 'Sunrise Valley', of als 'Valley of the Dawn' kan worden vertaald.

Op het eerste gezicht lijkt 'Sunrise Valley' een miniatuur pretpark - waar bezoekers kopieën van de wonderen van de wereld kunnen zien zonder naar de eigenlijke plaatsen hoeven te reizen. Zo heeft het tempelcomplex aan het meer een piramide, een ruimteschipachtige tempel, een zespuntig gebedscentrum, en verschillende ovaalvormige sculpturen.

Hoewel de fysieke omgeving van de vallei desoriënterend aanvoelt, is dit niet toevallig. Het is zorgvuldig ontworpen, en weerspiegelt de ingewikkelde, allesomvattende doctrines en overtuigingen van de religie - ontleend aan een verscheidenheid aan religies en beschavingen, waaronder het christendom, het hindoeïsme, het jodendom, de Inca overleveringen, en die van het Oude Egypte.

Volgens de volgelingen, verbonden aan 'Sunrise Valley', zijn buitenaardse wezens 32.000 jaar geleden voor het eerst op onze Aarde geland om de menselijke beschavingen vooruit te helpen. De wezens keerden vervolgens achteraf via opeenvolgende incarnaties in verschillende culturen en tijdperken terug naar de Aarde. De leden, bekend als 'mediums', geloven echt dat ze de nieuwste incarnatie van de wezens zijn, en noemen zichzelf 'Jaguars'.

'Sunrise Valley' werd in 1959 opgericht door een zekere Neiva Chaves Zelaya, beter bekend als tante Neiva. Ze was een weduwe met vier kinderen, en werkte als vrachtwagenchauffeur in Brasilia, dat toen onder constructie was om veel later Rio de Janeiro te vervangen als hoofdstad van Brazilië. In dat Brasilia, zei ze, begon ze paranormale episodes te ervaren, waarvan ze later geloofde dat ze het resultaat waren van de vele bezoeken van geesten uit de buitenaardse wereld.

Neiva zei dat ze voornamelijk werd geleid door Pai Seta Branca, oftewel 'Vader Witte Pijl', een afgezant van de geesten, die vandaag de dag in beelden en tekeningen wordt afgebeeld als een Zuid-Amerikaanse inheemse leider.

'Sunrise Valley' is een van de snelst groeiende religieuze stromingen in Brazilië, en claimt wereldwijd 800.000 volgers met 600 aangesloten tempels.

Toch schuwen de andere Braziliaanse samenlevingen en religieuze gemeenschappen 'Sunrise Valley', en categoriseren het als een sekte. Spanning is dan ook vooral schering en inslag tussen de Valley-leden en de evangelisten, die in die streek kerken hebben gebouwd en beweren dat Valley-leden onder invloed van duivels staan.

De 'Sunrise Valley'- rituelen beslaan vele uren. Zo kunnen ze urenlang al zingend het meer omringen. Meestal werken dan twee mediums paarsgewijs. Een 'apara', of 'ontvangstmedium', heeft daarbij de taak om een geest fysiek in zich op te nemen, of het nu goedaardige of gestoorde is, maakt niet zoveel uit. Een indoctrinatormedium neemt de taak op zich om die geest te onderwijzen. om het daarna terug te stoten naar de spirituele wereld. Volgelingen geloven dat de rituelen ook mediums helpen de karmische schulden van hun vorige levens goed te maken.

Met andere woorden: indien je nog op zoek bent naar de een of andere geloofsovertuiging, is dit misschien iets voor jou? :-)

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?

Niet enkel en alleen om de kosten te helpen dragen, maar vooral om een budget te vergaren waardoor deze website naar buiten toe beter kan worden gepromoot.. En, sponsoren kan al vanaf 1 euro tot en met 500 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf via Zoek&Vind aanmelden.

- En, je kunt je ook als eclecticus inschrijven! -

(Meer info daarover ?)

( - Ook op: kllk hier - )

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht