ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Spinoza - Zijn filosofie in 50 sleutelwoorden

Bij Ambo/Anthos uitgevers verschijnt dit boek op 15 februari.
door Tsenne Kikke - woensdag 30 januari 2019 20:22

Bij Ambo/Anthos uitgevers verschijnt op 15 februari: Spinoza - Zijn filosofie in 50 sleutelwoorden.

‘Een zeer welkome toevoeging aan de Spinoza-literatuur. Dit boek is een verhelderende handleiding voor de grondbegrippen en de taal van Spinoza’s denken.’ – Steven Nadler

In zijn nieuwe boek over Spinoza - dat ikzelf nog niet gelezen heb - brengt Maarten van Buuren diens filosofie op een heel nieuwe manier voor het voetlicht. Van Buuren heeft de betekenis van vijftig sleutelwoorden in Spinoza’s werk vastgesteld aan de hand van een inventaris van alle passages waarin deze woorden voorkomen. Voor elk sleutelwoord tekenen zich Boek toevoegenuiteenlopende betekenissen af. In vijftig overzichtelijke, heldere en baanbrekende lemma’s worden deze sleutelwoorden besproken, en samengevat. Zo wordt de lezer deelgenoot gemaakt van het complexe gedachtengoed van Spinoza.

Het resultaat is een fascinerend boek over Nederlands beroemdste filosoof.

Maarten van Buuren toont het denkraam dat Spinoza gebruikte om te laten zien dat de wereld anders in elkaar zit dan we gewend zijn te denken. Spinoza’s filosofie heeft nog niets aan actualiteit ingeboet. Dit boek is een must voor de beginneling én voor de kenner.  

• Verhelderende handleiding voor de grondbegrippen uit het werk van Nederlands beroemdste filosoof.

• Met een voorwoord van Steven Nadler, beroemd biograaf van Spinoza.

Nota: Maarten van Buuren is emeritus hoogleraar Franse literatuur aan de Universiteit Utrecht. n 2016 publiceerde hij 'Spinoza - Vijf wegen naar de vrijheid', en in 2017 verscheen van zijn hand een nieuwe, lovend ontvangen vertaling van de Ethica, Spinoza’s belangrijkste en beroemdste tekst.

Over Spinoza - Vijf wegen naar de vrijheid: 'Een heel nuttig, verfrissend en inspirerend verslag van een nauwgezette zoektocht naar wat Spinoza eigenlijk probeerde te zeggen.' – Trouw

Over Ethica: 'Maarten van Buuren stort zich sinds een paar jaar met hart en ziel op Spinoza.' – Arnold Heumakers in NRC Handelsblad.

Spinoza. Zijn filosofie in 50 sleutelbegrippen is een uitgave van Ambo|Anthos uitgevers, ISBN 978 90 263 3763 5 - paperback - circa 392 blz. -  € 23,99 – ISBN 978 90 263 3764 2 - e-book: € 12,99.

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?

Niet enkel en alleen om de kosten te helpen dragen, maar vooral om een budget te vergaren waardoor deze website naar buiten toe beter kan worden gepromoot.. En, sponsoren kan al vanaf 1 euro tot en met 500 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf via Zoek&Vind aanmelden.

- En, je kunt je ook als eclecticus inschrijven! -

(Meer info daarover ?)

( - Ook op: kllk hier - )

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht