ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Tsjechische premier wil geen vluchtelingen opvangen om humanitaire redenen

Hoe belangrijk is het voor een land om de bestaande beschaving en cultuur te verdedigen?
door Tsenne Kikke - zaterdag 15 september 2018 20:25

De hoofdvraag, die in deze blog wordt gesteld, is hoe belangrijk het voor een land is om de bestaande beschaving en cultuur te verdedigen.

De Tsjechische premier Andrej Babis wil onder het mom van 'humanitaire redenen' geen vluchtelingen in zijn land opvangen. Dat beweerde hij in een interview met de krant 'Pravo'. Zo wil hij, bijvoorbeeld, ook weeskinderen uit Syrië de toegang tot het land ontzeggen.

"Waarom zouden we ze binnenhalen? We hebben hier weeskinderen in ons land, die we moeten voorbereiden op het leven," zei hij, en wees er daarbij op dat Tsjechië solidariteit toont door financiële en medische hulp rechtstreeks naar Syrië en andere crisisgebieden te sturen.

Eigenheid bewaren

De Tsjechische beschermende positie was duidelijk. "We gaan geen enkele vluchteling toelaten," aldus de premier. Babis riep ook de landen van de Europese Unie op om ‘een duidelijk signaal’ te geven tegen illegale migratie: door schepen met migranten terug te sturen, bijvoorbeeld.

De premier reageerde tot slot op het feit dat de EU de alarmbelprocedure tegen Hongarije en Polen wil opstarten. "Ik hou niet van het idee dat de Europese Commissie handelt tegen Polen of Hongarije. Wie weet, krijgt Tsjechië op een dag te maken met een gelijkaardige bedreiging door nepnieuws," zei hij.

In een interview met het 'Duitse Bild' had Babis eerder al gezegd dat hij fundamenteel van mening verschilt met bondskanselier Angela Merkel over de aanpak van de Noord-Afrikaanse vluchtelingenstroom.

"Europa kan in deze kwestie niet anders handelen dan de VS, Canada en Australië," zei de Tsjechische premier in 'Bild'. "We moeten onze beschaving en onze cultuur verdedigen."

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ja!... Spiritualia is er speciaal voor jou; dit, dankzij enkele sponsors!

Maar, er is nog immer nood aan meerdere: niet enkel en alleen om de zware kosten van deze website te helpen dragen, maar vooral om met-ter-tijd een budget te vergaren waardoor de website naar buiten toe beter kan worden gepromoot, en dus nog een véél groter publiek zal kunnen aantrekken, inclusief meerdere interessante vrijwillige bloggers, misschien. En, sponsoren kan al vanaf 1 euro - maar, hoe meer nulletjes achter het cijfer 5 hoe beter! :-) Meer info, of interesse?.... Klik op deze link.

Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf via Zoek&Vind aanmelden. En jawel: als je geen behoefte hebt aan klandezie of naambekendheid kan het natuurlijk ook volledig gratis, zolang deze website blijft bestaan. Denk daarbij: "Dankzij die enkele sponsors..." :-)

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht