ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Over de vrouw die in een maag terechtkwam

Het ene overlijden is de andere niet...
door Tsenne Kikke - zaterdag 16 juni 2018 23:35

Elk jaar sterven er iets van een 55 miljoen mensen, zijnde: 151.600 per dag. De manieren waarop zijn legio, maar er is maar één Dood. Toch prefereer ik een natuurlijke dood, in plaats van - bijvoorbeeld - in een dierlijke maag terecht te komen.

Zo deden dorpelingen in de Indonesische provincie Sulawesi een meest lugubere ontdekking toen ze een acht meter lange slang opensneden. In de buik ervan troffen ze het levenloze lichaam van een vermiste vrouw aan. Het waren haar twee zonen die de slang, met een grote bult in zijn buik, vonden.

De 54-jarige Wa Tiba werd donderdagavond voor het laatst gezien toen ze nog op haar akker, nabij haar woning op het Indonesische eiland Muna, aan het werk was. De twee zonen van de vrouw raakten ongerust toen ze de volgende ochtend nog altijd niet was opgedaagd.

Ze besloten hun moeder te gaan zoeken. Ze vonden haar sandalen, kapmes en fakkel op zo’n dertig meter van een bosrijk gebied. Van de vrouw zelf ontbrak ieder spoor. Een tijd later stuitten de zoons op een grote wurgslang met een enorm grote langwerpige bult in zijn buik. Het ergste werd gevreesd. Ze belden daarop de politie, die de acht meter lange slang doodde.

Het reptiel werd naar het dorp versleept, waar tientallen inwoners zich verzameld hadden. Daar werd het meterslange beest opengesneden, en kwam de lugubere waarheid aan het licht: Wa Tiba was er van kop tot teen door verorberd.

Pythons wedijveren met anaconda's om de titel 'de langste slang ter wereld', maar gemeten naar gewicht winnen de anaconda's. Pythons zijn wurgslangen en zorgen binnen de enkele minuten voor een tamelijke zachte dood.  

Zeer vele pythons liggen op de loer, vallen plots aan, bijten eerst, en wikkelen zich in enkele seconden tijd omheen hun prooi, waardoor het lichaam strakker en strakker wordt samengedrukt. De bloedcirculatie naar het brein wordt op dat moment afgesneden, de luchtwegen worden geblokkeerd, en de borstkas kan zich niet uitzetten. Het inslikken kan, afhankelijk van de grootte van het slachtoffer, wel een klein uurtje duren. En ja: ook mensen in hun geheel staan op hun menu, zelfs varkens en koeien, maar het is niet de eerste maal dat een slang zich vergist, en letterlijk uit haar voegen barst.

Om die reden kiezen pythons personen uit die klein van gestalte zijn. Toch worden mensen zelden aangevallen, tenzij de slang zich bedreigd voelt. Het is, voor zover bekend, de tweede maal in een jaar tijd dat een python een mens heeft gedood in Sulawesi. De kans is dan ook groot dat Wa Tiba trachtte om die slang te verjagen...; een iets, wat ze nooit meer zal doen.

En?... Vind je deze Spiritualia website ietwat interessant?...

Interessant genoeg om die te sponsoren; dankzij een bijdrage van 2 euro/maand, zijnde: 24 euro? Meer mag ook, natuurlijk! Laat het ons in elk geval weten door bovenaan naar 'Berichten' te gaan, - of, door op deze link te klikken. Alvast bedankt - want, daarmee blijft Spiritualia online!

Overleven is belangrijk, maar er zijn véél meer centjes nodig om deze website naar buiten toe beter te kunnen promoten!

En, indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf via Zoek&Vind aanmelden. En jawel: indien je geen behoefte hebt aan klandezie of naambekendheid kan het ook volledig gratis natuurlijk.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht