ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Gelijkgestemden vierden in Stonehenge opnieuw feest

Ook ditmaal kwamen mensen in Stonehenge bijeen om de zonnewende te vieren.
door Tsenne Kikke - zaterdag 23 juni 2018 21:20

Voor mij is onze Zon even goddelijk als alles wat jij goddelijk zou noemen, maar 'k twijfel sterk aan het feit dat diezelfde Zon tijdens elke zonnewende 'goddelijker' of 'spiritueler' zou zijn dan op andere dagen. Toch waren er een tienduizendtal personen, waaronder zeer vele toeristen, maar ook mensen die zich druïden noemen, waarzeggers, heksen, paganisten, boeddhisten, sjamanen, hare krishna people, en zo meer, om de zonsopgang van donderdag jongstleden gezamelijk te vieren.

Sommigen kwamen er om te mediteren, anderen om de stenen te knuffelen omdat ze geloven dat er in Stonehenge veel krachtvelden samenkomen, om er zichzelf zo stoned als een garnaal te smoren, of om er gewoonweg op hun manier te feesten.

Om exact 4:52 uur was dan het zover. Er brak er een geweldig feest los. Mensen dansten, zongen, speelden muziek op hun dwarsfluit, djembé, didgeridoo, trompet, of met hun ratel.

Diende Stonehenge eertijds als begraafplaats? Een gezondheidscentrum? Een soort van Lourdes uit de Oudheid? Werden er mensen aan goden, of aan de Zon, geofferd? Er is geen mens die weet waarvoor Stonehenge indertijd diende. Beter uitgedrukt: hoe meer men over de Druïden en hun praktijken leest, hoe meer men tot het besef kan komen dat men er goed aan doet er niets over te weten. Lees, bijvoorbeeld, de tekst geheel onderaan.

Dit betekent, dat alles wat uit de menselijke verbeeldingswereld ontspruit een (on)mogelijkheid zou kunnen inhouden.

De eerste stenen ervan zouden uit 2300 voor Christus dateren. We zouden moeten kunnen tijdreizen om er alles van aan de weet te komen, nietwaar? Maar, zelfs indien we het wisten..., wat 'zijn' we ermee?

Over 'zijn' en  'tijdreizen' gesproken...

Hieronder beelden uit 2017, opdat je een klein idee verkrijgt van het spiritueel ingesteld menstype dat zo'n bijeenkomst bijwoont... De gedachte: 'Zou het er 4.518 jaar geleden ook zo aan zijn toegegaan?' kwam in mij op.

In elk geval kunnen de Egpytische piramiden, en andere soortgelijke monumenten op een gelijkaardige manier worden aangepakt, doch niemand is er tot op heden op dat idee gekomen...

En?... Vind je deze Spiritualia website ietwat interessant?...

Interessant genoeg om die te sponsoren; dankzij een bijdrage van 2 euro/maand, zijnde: 24 euro? Meer mag ook, natuurlijk! Laat het ons in elk geval weten door bovenaan naar 'Berichten' te gaan, - of, door op deze link te klikken. Alvast bedankt - want, daarmee blijft Spiritualia online!

Overleven is belangrijk, maar er zijn véél meer centjes nodig om deze website naar buiten toe beter te kunnen promoten!

En, indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf via Zoek&Vind aanmelden. En jawel: indien je geen behoefte hebt aan klandezie of naambekendheid kan het ook volledig gratis natuurlijk.

Commentaar


franSTUYTELEERS Gepost op: 24/06/2018 13:30:00
franSTUYTELEERS

De druïden hadden niks te maken met Stonehenge. De Kelten zijn vele eeuwen later pas in het huidige Groot-Brittannië aangekomen.


Tsenne Kikke Gepost op: 25/06/2018 7:06:20
Tsenne Kikke

Wat je waarschijnlijk wil zeggen is dat de Druïden niet de bouwheren van Stonehenge waren, en als dat zo is, dan heb je voor 100% gelijk. Zo staat er dat de eerste stenen ervan uit 2300 voor Christus zouden dateren, en wie daarvoor verantwoordelijk was, weet geen mens. Wel is het een geschiedkundig feit dat de Druïden er duchtig gebruik van maakten, en het waarom ervan kunnen we misschien afleiden uit de hierboven bijgevoegde Engelse tekst.


franSTUYTELEERS Gepost op: 1/07/2018 13:47:37
franSTUYTELEERS

Wat weinigen weten, is dat er bij ons ook gelijkaardige heiligdommen bestaan hebben. Zij het - bij gebrek aan grote stenen - in hout opgericht. Zo heeft men sporen teruggevonden in Kontich, waarover vorig jaar o.a. nog door AVRA (de Antwerpse vereniging voor Romeinse Archeologie) werd gepubliceerd. Je vindt meer info hier: http://www.avra.be/publicaties.htm - ook interessant!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht