ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Excentrieke bio-hacker dood in een isolatietank aangetroffen

Aaron Traywick, de CEO van een medische start-up, dood aangetroffen
door Tsenne Kikke - donderdag 3 mei 2018 21:44

Ons lichaam is een zeer ingewikkelde machine. En deze wonderbaarlijke chemische fabriek wordt door drie onmisbare voedingsbronnen in leven gehouden, zijnde: eten en drinken, zuurstof en indrukken.

Indien het lichaam gemakshalve in drieën wordt verdeeld, kunnen we over een benedenverdieping, een middenverdiep en een bovenverdieping spreken. Elk van die drie verdiepingen heeft voeding nodig. Indien één van deze voedingsbronnen een tijdlang ontbreekt, sterft het lichaam af.

Een mens kan meer dan 30 dagen zonder eten, een zevental dagen zonder drinken (zolang de omgeving maar niet té warm is, en men niet ziek is), een drie- à viertal minuten zonder lucht, maar indien indrukken ontbreken, sterft hij binnen de enkele seconden. Daarom zijn indrukken, zowel de innerlijke als die van buitenaf binnentreden, veel belangrijker dan lucht, eten en drinken. De 28-jarige Aaron Traywick had dat moeten weten...

Deze excentrieke CEO, die mensen ertoe aanzette om medische testen uit te voeren op hun eigen lichaam, is zondagavond dood teruggevonden in een flotatietank, ook weleens 'isolatietank' genoemd, van het Soulex Float Spa-resort.

Aaron Traywick was de CEO van start-up Ascendance Biomedical. Het bedrijf houdt zich bezig met bio-hacking, dat stoelt op het idee dat er voor wetenschappelijke doorbraken geen steun of sponsoring van academici, overheid of bedrijven nodig is, maar enkel echte medische experimenten.

Met die gewaagde en controversiële experimenten raakte Traywick, die geen medische opleiding had gevolgd, voornamelijk bekend. Het grootste deel daarvan voerde hij uit op zichzelf, maar soms gebruikte hij ook proefpersonen, en zond de experimenten live uit via Facebook. Zo diende hij in oktober vorig jaar een zelf-ontwikkeld geneesmiddel tegen HIV toe aan een patiënt. In februari experimenteerde hij dan weer met een nooit uitgeteste herpesvaccin. Dat spoot hij bij zichzelf in. Ook dat experiment werd in Texas live uitgevoerd voor een publiek, en via livestream uitgezonden.

De politie van Washington DC bevestigde dat Traywick zondagavond dood werd aangetroffen in een flotatietank. Dat is een tank, die gevuld wordt met zout water op lichaamstemperatuur. De bedoeling is om sensorische deprivatie, of volledige vrijheid van zintuiglijke prikkels, te bereiken. Volgens sommigen kan het een medicinaal effect hebben, en helpen om bepaalde ziektes te genezen...

Sensorische deprivatie kan misschien zeer ontspannend werken, maar op lange termijn ook leiden tot psychische stoornissen; vooral als de innerlijke indrukken met elkaar in conflict komen.

Andreas Stuermer, die nog tot kort geleden met hem samenwerkte, vertelde aan 'VICE News' dat Traywick de afgelopen vier weken geen contact meer had met zijn collega’s. Er zou onenigheid geweest zijn over de richting die het bedrijf uit moet, en Stuermer benadrukte dat Traywick “datgene zou doen waar veel mensen bang voor zijn”. Hij bedacht steeds nieuwe dingen, en ging steeds verder. Mogelijk werd een laatste mislukte experiment hem fataal, en niet iemand anders... - want daar hadden zijn collega's het meeste angst van

In elk geval werd zijn dood door de politie behandeld als een niet-verdacht overlijden. Wel lag hij in die (ondertussen automatisch leeggelopen) isolatietank met zijn gelaat naar beneden gericht, en tussen zijn bezittingen vond men allerlei drugs

Indien je er meer over wenst te weten, moet je het rapport van de aangestelde toxicoloog afwachten - duurtijd: 6 tot 10 weken.

Maar, waar het voor mij vooral om ging, is het feit dat je je moet bewust zijn van de kracht van prikkels - of, noemt het 'indrukken'. En, hoe zuiverder ze zijn, hoe beter voor jouw brein, en voor datgene wat eraan hangt, en er het verlengde van is.

En?... Vind je deze Spiritualia website ietwat interessant?...

Interessant genoeg om die te sponsoren; dankzij een bijdrage van 2 euro/maand, zijnde: 24 euro? Meer mag ook, natuurlijk! Laat het ons in elk geval weten door naar 'Berichten' te gaan, - of, door op deze link te klikken. Alvast bedankt - want, daarmee blijft Spiritualia online!

En, indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf via Zoek&Vind aanmelden.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht