ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Paus Franciscus: "We bidden het ‘Onze Vader’ al eeuwenlang verkeerd…"

Zelfs de paus snapt geen woord van het Onze Vader.
door Tsenne Kikke - maandag 25 december 2017 23:54

Reeds meermaals maakte ik gewag van het feit dat ongelooflijk veel mensen, waaronder zij die zich als katholieken uitgeven, het 'Onze Vader' dermate onbewust uit het hoofd afratelen, zonder écht te beseffen wat ze aan het uitbrabbelen zijn. :-) In het filmpje hieronder is er sprake van 2,2 miljard mensen...

Weet, dat elk woord ervan verschillende betekenissen kan verkrijgen - en, indien een mens elk woord - beginnende met 'Onze Vader' - letterlijk interpreteert, zonder de diepgang ervan te (h)erkennen, kan ik jou garanderen dat hij de bal misslaat.

Zonet had ik het dus over de woordjes 'Onze' (de jouwe evenals de mijne?) en 'Vader' (???... een titel, die elke man verkrijgt van zodra hij vader wordt)..., en van alles wat daarop volgt, heb ik de laatste dagen een artikel in de rubriek 'Eclecticus' ietwat aangepast; een tekst, die sommige mensen - indien ze daarin interesse stellen, natuurlijk - vanaf volgend jaar kunnen lezen. Je weet wel: de sponsors van deze website.

Ik kan je zelfs eveneens garanderen dat de paus het Onze Vader niet in zijn geheel begrijpt. Misschien wél het laatste woordje: 'Amen'. :-)

Toch struikelde hij onlangs over één zinnetje, dat volgens hem theologisch niet zuiver op de graat is, zijnde: ‘... en leid ons niet in bekoring’ - later aangepast en veranderd in: ‘... en breng ons niet in beproeving’.

Volgens de heilige kerkvader lijkt het alsof het God zélf is die ons in verlokking brengt. "Terwijl dat het werk van Satan is," zei Franciscus op de Italiaanse televisie, zonder daarbij te vermelden wie de schepper van die duivel is...

Anders gezegd: Satan werd door God geschapen met een welbepaalde taak. Dus...: alles wat Satan uitspookt, werd hem door God opgelegd. Verwijt dat duiveltje dus niets. Tenslotte voert hij slechts datgene uit waarvoor hij geschapen was, net zoals de symbolische slang in het Paradijs. :-)

Tevens is het even vreemd, dat de paus de zin niet afmaakte, en dus geen melding maakte dat men na het uitspreken van "... en leid ons niet in beproeving/bekoring" ook nog aan de Vader vraagt om ons van het Kwade te verlossen..."

Hopelijk was deze tekst een na-denkertje, net als 90% van al mijn andere blogs. :-) Maar, schreef ik al: geloof geen woord van al hetgeen ik publiceer. Stel de dingen in vraag, en verifieer dus alles voor jezelf.

Tussen haakjes: reeds eerder heb ik het meermals over het Onze Vader/OnzeVader/Paternoster gehad.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht