ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Over enkele voorlopers van de huidige organische film op Aarde

Alles wat momenteel leeft, stamt af van al hetgeen eerder heeft geleefd. Logisch, nietwaar?
door Tsenne Kikke - dinsdag 26 december 2017 19:40

Onze Aarde bestaat nu al ongeveer 4,5 miljard jaar, en de korst ervan is niet enkel en alleen uit stollingsgesteenten (95%) samengesteld, maar ook uit sedimentair gesteente, waarvan alles wat ooit vóór ons heeft geleefd deel uitmaakt. Vanuit menselijk standpunt gezien, kunnen we dus gerust zeggen dat die aardkorst één groot kerkhof is.

Zo nu en dan vindt men in de ondergrond een fossiel; vooral op plaatsen, die duizenden of miljoenen jaren geleden met water bedekt waren. Vooral tijdens de ijstijden was veel van dat water in landijskappen omgezet, hetgeen voor dieren uit die Goede Oude Tijden ideaal was om - op zoek naar voedsel - zich daarover te kunnen verplaatsen. De mammoet is daar een zeer mooi voorbeeld van.

Mammoeten leefden miljoenen jaren geleden, maar de laatsten ervan stierven tussen de 6.000 en 4.000 jaar geleden. Grotendeels vanwege klimaatsveranderingen, waardoor ze in Siberië, bijvoorbeeld, minder grasvelden op hun zoektochten aantroffen.

De Amerikaanse mammoet, met een hoogte van ongeveer 4 meter, was iets groter dan de Siberische, en woog zeven à negen ton, waardoor hij - net als de huidige Afrikaanse olifant - als één van de grootste slurfdieren uit de oudheid werd beschouwd. Deze mammoetsoort zou tussen de 12.000 en 10.000 jaar geleden volledig zijn uitgestorven.

En mensen?...

We hebben geen enkel idee van hoe de eerste mensen, de Adam's en de Eva's, eruit hebben gezien. Dit betekent dan ook, dat indien je in jouw tuin aan het graven bent, en op beenderen stoot, niet zou weten of ze wel of niet van hen afkomstig zijn.

Ook weten we niet wanneer God Adam en Eva uit het Paradijs heeft verjaagd, en hen vervolgens hier op Aarde zou hebben geplaatst. Het is en blijft gissen, maar op basis van DNA-onderzoek wordt verondersteld dat de eerste moderne mensen zo'n 200.000 jaar geleden in Oost-Afrika ontstonden. De kans is dus groot dat ze negroïden waren - of, alleszins donkerbruinkleurig.

In wezen zullen we het nooit weten - want, de huidige mensheid zou - nadat de gehele wereldbevolking door de Zondvloed was vergaan - afstammen van Noach en diens familieleden.

Anders gezegd: weinig kans dat je Adam's of Eva's overblijfselen in jouw achtertuin zult aantreffen.

Daarentegen werden restanten van mammoeten - niet van de allereersten, maar eerder van de allerlaatsten - wel degelijk her en der gevonden. Zo trof James Bristle uit het Amerikaanse Michigan het fossiel van zo'n wollige mammoet op zijn akkerland aan. En, met beelden, die jou misschien zullen doen afwijken van hetgeen ik hier eigenlijk wilde aanroeren, beëindig ik deze blog.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht