ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Waarom slangen hun prooien soms uitbraken…

Pythons kunnen enorm grote prooien inslikken.
door Tsenne Kikke - dinsdag 28 november 2017 16:34

In Thailand kwam een ​​gespecialiseerd team tussenbeide om een ​​Birmaanse python te verjagen, die zich in de kelder van de patio van een bewoner had genesteld. Terwijl de slang naar een reservaat werd overgebracht, kwam men voor een kleine verrassing te staan.

De python staat bekend als een formidabel roofdier. Gerangschikt onder de grootste slangen ter wereld, aarzelt het niet om grote prooien aan te pakken. Onderstaand filmpje doet ons eraan terugdenken.

De beelden werden genomen terwijl dat gespecialiseerd team het beton had moeten afbreken om die reusachtig lange slang eruit te halen zonder het te kwetsen. Eenmaal eruit verwijderd, werd de python op een vrachtwagen geladen, en naar een natuurreservaat getransporteerd.

Maar, tijdens dat transport begon ze te braken, en wat men te zien kreeg, grensde als het ware aan het ongelooflijke. Vrij snel zag men dat die python een varaan had ingeslikt...

Ondanks het feit dat de scène op het eerste zicht indrukwekkend is, kan het gedrag van het roofdier heel gemakkelijk worden verklaard.

Een slang kauwt zijn voedsel niet, doch slikt het in zijn geheel in, opdat het in het lichaam kan verteren. De spijsverteringsorganen beslaan dan ook bijna dat gehele lichaam. Het proces op zichzelf kan ellenlange uren in beslag nemen; dit, afhankelijk van de grootte van de prooi. Maar, zoals het hier het geval was, belemmert dat extra gewicht zijn bewegingen, en het reptiel voelt zich dan verplicht om alles uit te braken, teneinde te kunnen vluchten, of om aan te vallen.

Natuurlijk hebben we daarvan reeds meerdere filmpjes gezien, maar dit sluit niet uit dat we er telkenmale van kunnen versteld staan, vind ik.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht