ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Welke spin is dat?

Ooit al eens een Cyclocosmia ricketti spin gezien?
door Tsenne Kikke - zaterdag 30 september 2017 21:27

Indien je de poten van de Cyclocosmia ricketti spin zou wegretoucheren, dan kan het afgeplat achterlijf ervan gerust doorgaan voor een antiek muntstuk - of, als een oude stempel, waarmee men indertijd brieven verzegelde - of, als een hazelnootje zelfs.

Deze spinsoort leeft in Noord-Amerika en in Zuidoost-Azië, en spendeert het grootste deel van zijn leven ondergronds en wel in een tunnel van 7 tot 15 cm diep. Daardoor behoort het tot de familie van de valdeurspinnen.

Wel zijn het alleen de vrouwtjes die zo'n harde schijf aan de achterzijde hebben, waarmee ze de ingang van hun hol automatisch afsluiten. Tevens is het dan ook de reden waarom je ze - wegens deze vorm van camoeflage - zo moeilijk in de open natuur kunt ontdekken.

Toch knap dat er in de wereld van Moeder Natuur zo'n enorm grote variëteit bestaat, nietwaar? En, indien je niet weet waarover ik het hier heb; is het de moeite waard om zowel de filmpjes als de afbeeldingen te bekijken.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht