ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Wat is die zwarte streep op jouw nagel?

Een 'onschuldige' zwarte streep op een nagel hoeft geen bloedblaar te zijn.
door Tsenne Kikke - zaterdag 23 september 2017 20:28

Jean Skinner, een nagelspecialiste uit het Britse Essex, plaatste een foto op Facebook waarop de duimnagel van één van haar cliënten te zien is. Het was de eerste maal dat die vrouw het nagelsalon binnenstapte, en aan Jean zei: "Ik wil een kleurtje dat donker genoeg is om deze streep te bedekken." En jawel, in het midden van die nagel was een donkere streep te zien.

Voor de rest besteedde die vrouw er geen speciale aandacht aan, omdat anderen haar hadden verteld dat het hoogstwaarschijnlijk aantoonde dat er in haar lichaam een gebrek aan calcium was - maar, dat het ook een bloedblaar zou kunnen zijn.

Doch Jean wist onmiddellijk dat het eerder om een kwaadaardige melanoom ging, en raadde de vrouw aan om zo snel mogelijk een arts te raadplegen.

Achteraf belde de vrouw Jean op, met de mededeling dat het wel degelijk om een agressieve melanoom ging, en dat de kanker zich al tot in haar lymfeklieren had verspreid.

Dus...

Donkere strepen onder een nagel kunnen wel degelijk een teken zijn van een soort van huidkanker, die gekend is onder de naam 'subunguaal melanoom'. Deze melanoom staat geboekt als de meest agressieve - en daarmee de meest gevaarlijke vorm van huidkanker. Anderzijds is deze kankersoort vrij zeldzaam.

Andere vormen van kankers, die met nagels zijn gerelateerd, zijn: (1) subunguaal melanoom, die onder de nagel groeit, en (2) periunguale melanoom, of fibrokeratoma, ook weleens 'koenense tumor' genoemd, die op de huid rondom een nagel, of onder een nagel kan zitten.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht