ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Komt Daniel Ruda, de vampiermoordenaar, binnenkort vrij?

De zaak Daniel & Manuela Ruda zorgde indertijd voor zeer veel ophef.
door Tsenne Kikke - zaterdag 16 september 2017 22:28

Soms moeten we in de Wereld van Zelfkennis met 'uitersten' werken, om in deze soms knettergekke wereld de verschillende menstypen beter van elkaar te kunnen onderscheiden. Ik bedoel daarmee, dat we met een persoon, die misschien wel degelijk ietwat geestesgestoord is, maar zich gedeinsd houdt, geen goed voorbeeld aan hebben.

Nochtans is de wereld een schouwtoneel, en menige geesteszieken nemen eraan deel. Tevens neemt elke mens daarin een aantal rollen op, 'persoonlijkheden' genaamd. Meestal een stuk of zes. Zo namen Daniel Ruda en zijn vrouw Manuela de rollen op van Satanaanbidders. En, om Satan te dienen en aan zijn bevelen te voldoen, ontpopten ze zich nadien tot vampiers.

Er lopen ontelbare geestestgestoorden op deze planeet rond, maar gelijkaardige geesteszieken als beide Ruda's geloven nu eenmaal nog immer in het waarachtige bestaan van de denkbeeldige duivel.

Zijzelf kunnen er natuurlijk niets aan 'doen', omdat ze het product zijn van de omgeving waarin ze zijn opgegroeid en er nog immer in vertoeven. Elke vorm van rationaliteit ontbreekt in hen - en, een geloof, legende of mythe grondig onderzoeken, is niet voor hen weggelegd.

Anderzijds geef ik wel toe dat zelfs een onderzoek naar het geloof in het bestaan van een godheid een even moeilijke, zelfs onmogelijke opdracht is, gewoonweg omdat hij/zij/het niet 'is, noch 'bestaat' - want, aan alles wat bestaat, komt een einde.

666, het Getal van het Beest

In elk geval haalde dat koppel in zeer vele kranten de voorpagina's. Niet enkel en alleen omdat ze een man met 66 messteken  om het leven hadden omgebracht, maar vooral omdat ze nadien zijn bloed opdronken.

Het koppel deelde een fascinatie voor de duivel, samen sliepen ze geregeld op begraafplaatsen, en organiseerden ze feestjes om Satan te aanbidden. En, om de duivel een offer te brengen, vermoordden ze op 6 juli 2001 hun vriend, de 33-jarige Frank Hackert, en dronken dus zijn bloed. Daniel was toen 26 jaar oud, en Manuela 23.

Eerder hadden ze Frank, een collega op Daniels' werk, voor een feestje bij hen thuis uitgenodigd. Wel was Frank bij zijn aankomst aldaar tijdelijk verrast, omdat hij inzag dat hij de énige genodigde was. Terwijl hij in een zetel zat, liep Daniel even weg om met een hamer terug te komen, waarmee hij tweemaal als een wildeman op Frank's hoofd sloeg. Toch had Frank nog de kracht om recht te staan en een paar passen te lopen, maar nooit geraakte hij levend uit dat huis.

Terwijl ze zag dat haar man Satan's bevel opvolgde, vond Manuela dat de tijd was aangebroken om haar devotie aan de duivel te tonen. Agerend op een stem in haar hoofd nam ze een mes en stak het in Frank's lichaam, opnieuw en opnieuw, totdat ze het getal 66 bereikte. Ook sneed ze met een scalpel een pentagram op diens borst.

Na die brutale moord kwamen ze tot het besef dat ze met enkel en alleen die daad niet met open armen in de Hel zouden worden ontvangen. Daarom verzamelden ze het bloed in een beker, en dronken het samen op. Daarna hadden ze seks met elkaar, om dan samen uit het leven te stappen, op weg naar de Hel...

Maar, naarmate de seconden en minuten voorbij tikten, groeide hun frustratie, omdat ze dachten dat ze geen contact met Satan hadden - en, ook omdat ze twijfelden aan het feit dat zelfmoord plegen wel de juiste oplossing was. Ze weken dus van hun oorspronkelijk plan af, en ontvluchtten het huis.

Ze reden naar plaatsen als Sonderhausen, Apold en Jena; plaatsen, die met Satanisme werden gelinkt, maar ook daar verkregen ze met Satan geen direct contact.

Terwijl ze doelloos in Duitsland bleven rondrijden, had de politie al Frank's lijk ontdekt. De reden daarvan was, dat het koppel eeder hun familieleden, vrienden en kennissen van hun poging tot zelfdoding op de hoogte had gebracht. Toen Manuela's moeder ook dat bericht kreeg, verwittigde ze de politie, die dan een inval in hun woonst deed.

Uiteindelijk werd het koppel op 12 juli 2012 gearresteerd.

Vampiers

Tijdens de rechtzaak ontkende ze allebei dat ze een moord hadden gepleegd. Wel gaven ze toe dat ze Frank Hackert hadden gedood, maar niet vermoord.

De logica ervan luidde, dat het Satan was die hen beval dat te doen. Daniel legde aan de rechter duidelijk uit dat hij - evenals Manuela - op het moment van de aanval slechts als een marionet, als het instrument van de duivel, fungeerde. "Indien je iemand met een auto overrijdt," zei hij, zonder enige vorm van emotie te tonen, "dan ga je die auto toch niet vervolgen, of wel?..."

Daniel Ruda kreeg zestien jaar, zij: dertien jaar. Niet in een gevangenis, maar in een psychiatrische instelling, omdat zij - volgens de rechter - "mensen waren en geen monsters".

Ondertussen is Manuela van Daniel gescheiden, loopt terug op vrije voeten rond, heeft een nieuwe identiteit aangenomen, en wordt ze nog altijd door een psychiater begeleid.

Maar, na het uitzitten van het grootste deel van zijn straf, maakt nu ook Daniel Ruda kans om binnenkort vrijgelaten te worden. Vorig jaar diende hij een officieel verzoek in. Volgens de rechtbank zal hij dan door het leven gaan als Daniel Wegner.

“Hij wil een gezin”

“We willen bewijzen dat hij geen gevaarlijke man is," zei zijn advocaat Hans Reinhardt destijds. “In de gevangenis neemt hij geen drugs en drinkt hij geen alcohol. Zijn moeder, die nu 75 jaar is, bezoekt hem regelmatig. Zij heeft maar één wens: dat haar zoon vrijgelaten wordt vooraleer ze komt te sterven. Hij wil terug naar de maatschappij. Hij wil een vrouw zoeken, en een gezinnetje opstarten.”

Maar voor Doris Hackert, de moeder van het slachtoffer, is zijn vrijlating geen optie. “Ik hoop dat ze hem niet vrijlaten," zei ze. “Dat kan ik niet aan. Ik ben mentaal kapot. Ik huil constant. Zijn vrijlating zou een nachtmerrie zijn.”

Toch is het, volgens mij, een groot geluk dat zowel Daniel als Manuela extreme uitzonderingen op de regel zijn, nietwaar?..

Hieronder: Manuela Ruda, 5 jaren na de feiten..., waarin ze bevestigde dat ze een rol had aangenomen; een rol, waartegen ze zich achteraf heeft verzet. 't Is wel in het Duits. Sorry!

En, ja: vampiers bestaan écht... :-)

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht