ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Duiveluitdrijvingen zijn in België anno 2017 nog altijd springlevend

Montasser AlDe'emeh dompelde zich onder in de wereld van de exorcisten, en publiceerde zijn verslag in Knack.
door Tsenne Kikke - donderdag 14 september 2017 18:16

Exorcismen, oftewel duiveluitdrijvingen, blijken in België nog altijd een wijdverbreide praktijk. Voor het tijdschrift 'Knack' dompelde onderzoeker Montasser AlDe'emeh zich onder in de wereld van de exorcisten...

Sommige duiveluitdrijvers pakken op sociale media uit met hun activiteiten. Zo is de 65-jarige salafistische exorcist Abdelkarim Aznagui nog altijd trots op zijn werk. Vijf jaar geleden werd hij veroordeeld tot drie jaar voorwaardelijk nadat een dodelijk afgelopen duiveluitdrijving bij Latifa Hachmi, een jonge moslima van drieëntwintig. De rechtbank beoordeelde dat als foltering.

Ondanks zijn veroordeling is Aznagui nog steeds aan de slag als raqi (exorcist) en hij verbergt dat ook niet. Hij wil er zelfs wat graag met mij over praten. 'Ik ben constant met duiveluitdrijvingen bezig', vertelt hij. 'Mensen blijven naar mij komen. ik heb al duizenden uitdrijvingen gedaan.'

Duiveluitdrijving is allesbehalve een exclusief islamitische aangelegenheid. Zo verklaarde paus Franciscus onlangs dat priesters niet moeten aarzelen om bij bepaalde spirituele stoornissen een exorcist in te schakelen.

Het exorcisme binnen de katholieke kerk is dan wel tweeduizend jaar oud, het wordt vandaag nog heel actief beoefend. De website kerknet.be verwijst bijvoorbeeld naar een opleiding voor exorcisten in het Vaticaan, een initiatief in samenwerking met de 'Internationale Vereniging voor Exorcisten'.

Binnen de kerk zijn er nog honderden duiveluitdrijvers actief. Ook in België. In de Abdij van Averbode van de paters Norbertijnen klopte nog niet zo lang geleden jaarlijks een duizendtal mensen aan die zich door de duivel bezeten voelden, en een duiveluitdrijving vroegen. Abt Jos Wouters zegt dat het aantal aanvragen wel gedaald is, maar 'er komen nog wel dagelijks mensen daarvoor bij ons langs'.

Het volledige verhaal, getiteld 'Duiveluitdrijvingen in België: het is een dure business geworden', kan je deze zaterdag in Knack lezen. Dat artikel begint met de woorden...

De duivel bestaat echt. Tenminste, daar zijn veel diepgelovige moslims, christenen en joden vast van overtuigd. Duiveluitdrijvingen blijken in 2017 ook in België nog altijd een wijdverbreide praktijk. Soms met dodelijke gevolgen. Islamoloog en universitair onderzoeker Montasser AlDe'emeh dompelde zich onder in de wereld van de exorcisten.

"Recent stelde ik in een aantal Brusselse scholen vast dat moslimkinderen soms doodsbang worden gemaakt. Een meisje vertelde me dat ze 's nachts, terwijl ze slaapt, altijd haar gsm de kamer laat filmen, om te kunnen checken of er geen kwade geesten of duivels opduiken: 'Ik ben bang dat die in mijn lichaam kruipen.' En waar de duivel opduikt, staan gegarandeerd ook de duiveluitdrijvers klaar." .... Et cetera

Bron: Knack

Over diezelfde Abdelkrim Aznagui konden we in Humo op maandag 30 januari 2017 het volgende lezen...

Medeoprichter van de 'Jardin des Jeunes' is de Brusselse bekeerling Xavier Meert, die in 2012 werd veroordeeld tot 9 jaar gevangenis wegens foltering met de dood tot gevolg. Meert, die zichzelf als een getalenteerd exorcist beschouwt, had zich in 2004 in Brussel aan een duiveluitdrijving gewaagd. Twee maanden lang had hij een vrouw van 24 jaar (= Latifa Hachmi) uitgehongerd, geslagen, in hete en koude baden gedwongen en haar hoofd onder water gehouden tot de behandeling haar fataal werd. In de kranten werden die praktijken ‘een hoogmis van achterlijkheid en kwaadaardigheid’ genoemd.

Meert liet zich bijstaan door een collega-exorcist, de ongeletterde Marokkaan Abdelkrim Aznagui, alias sjeik Abou Chayma. De man kreeg drie jaar met uitstel omdat hij niet in België was op het moment waarop het slachtoffer stierf.

Toen Aznagui jaren eerder in België arriveerde, ging hij eerst aan de slag als schrijnwerker. Daarna werd hij elektricien en hersteller van gokautomaten, tot hij de islam ontdekte. Aznagui werd werkloos en begon bij te klussen als exorcist, Koranspecialist en haatprediker.

Aznagui is vandaag een veelgevraagd spreker in België, Nederland en Frankrijk. In zijn lezingen verkettert hij de democratie en de rechtsstaat. Hij doet de stemplicht af als haram – onrein en verboden – en keurt het afranselen van vrouwen goed, op voorwaarde dat men de vrouw niet in het gezicht slaat en er geen sporen achterblijven. Aznagui noemt IS wel een ketterse organisatie, niet omdat ze mensen vermoordt, maar omdat er onder de slachtoffers ook moslims zijn.

Commentaar


Tsenne Kikke Gepost op: 20/09/2017 12:58:41
Tsenne Kikke

Deze blog heeft een kleine correctie ondergaan. Gelezen?...

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht