ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Ratten zijn superintelligente dieren

Sommige mensen houden van ratten, daar waar anderen ze verschrikkelijk angstaanjagende, onhygiënische beestjes vinden. En jij?…
door Tsenne Kikke - maandag 7 augustus 2017 22:08

Het Leven zit ingewikkeld in elkaar. Alles wat leeft, bevat een bepaalde vorm van intelligentie. Zelfs de Zon, de Maan, de Aarde, en planeten.

Mensen worden met 'drie verdiepingen geboren, daar waar dieren slechts één of twee hebben, waaronder dolfijnen, honden, katten, paarden, varkens, en zo meer. En, elke verdieping bevat datgene wat we 'denkcentrum' kunnen noemen.

Ook is het dan ook reeds lang bekend dat ratten de meest intelligente knaagdiersoorten zijn - en, omdat ze over zowel een instinct- als bewegingscentrum beschikken, kunnen ze dingen aanleren.

Begrijp me niet verkeerd: levende wezens met één verdiep, zoals wormen, planten en bomen, kunnen eveneens zaken aanleren, maar bij hen wordt het 'adaptie' genoemd in plaats van 'intelligentie'. Ze dragen in zich dus het vermogen met zich mee om zich aan omgevingen aan te passen.

Houd je van ratten?

Onlangs verscheen er een toffe videoclip over een grote rat, die een persoon op een ostentatieve manier uitnodigde om naar haar jong te komen kijken...

Tof, hé! En ja: ratten kunnen worden getraind. Zo hebben ze een fantastisch reukvermogen waardoor ze heel goed verschillende geuren kunnen onderscheiden, en dus voor verschillende opsporingen kunnen worden ingezet, waaronder: het opsporen van de geur van virussen, bijvoorbeeld.

Natuurlijk, zijn er mensen, die niet enkel van raten houden, maar ze ook bijhouden...

Kapako's: de 'vliegende bakstenen'...

Nu zeg ik niet dat de kapako het domste dier ter wereld is, maar ondanks het feit dat deze papegaaiensoort niet kan vliegen, zal hij het niet nalaten om het te proberen, en te blijven proberen, waardoor hij telkenmale bij het opstijgen als een baksteen neerploft.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht