ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Hoe voelt het aan om door een geest, godheid of demon bezeten te zijn?

In India kan men nooit door duivels worden bezeten, wel door boze geesten, demonen of goden.
door Tsenne Kikke - maandag 27 februari 2017 19:27

Niet enkel en alleen in onze gewesten, maar ook in andere landen lopen er zeer veel geestgestoorden rond, maar 99% van die zwakzinnigen doen anderen geen kwaad. Hoogstens zichzelf: door in het bestaan van boze geesten te geloven, bijvoorbeeld.

Eigenlijk kan daarin geloven op zichzelf geen kwaad. Er zijn ergere dingen waaraan mensen kunnen geloof hechten. Vergelijk het met het geloof dat vliegende schotels bestaan en aliens, die hier zogezegd op Aarde rondlopen, of soms mensen ontvoeren. Het is maar van zodra men echt denkt dat zo'n buitenaards wezen in het eigen lichaam heeft plaatsgenomen, dat de miserie echt kan beginnen - want, denken kan - dankzij de verbeeldingswereld - in een rotsvaste, denkbeeldige overtuiging uitgroeien.

Eenvoudig uitgelegd

Weet je nog, dat het menselijk lichaam kan vergeleken worden met een huis met drie verdiepingen?

Neem angst, bijvoorbeeld. Angst is meestal iets instinctiefs, en ontstaat in de zogenaamde 'benedenverdieping'. Indien men toelaat dat die angst opstijgt, begint men zichzelf ermee te identificeren, en voegt men er vanuit het middenverdiep emotie aan toe: de angst wordt gevoed, verkrijgt een vastere vorm, waardoor beelden worden gevormd. De dode tak, die in een bos op een door de maan beschenen weggetje ligt, wordt als een slang aanschouwd. En, als het de bovenverdieping overvalt, en elke vorm van logica ontbreekt, heeft men zich volledig met die angst vergroeit: men is de angst geworden.

Bezetenheid begint dus met het geloof dat boze geesten daadwerkelijk bestaan. Anders gezegd: mensen, die daaraan geen geloof hechten, kunnen onmogelijk worden bezeten, gegarandeerd.

Natuurlijk kan je een bezetene daarvan nooit overtuigen. Telkenmale ik hierover iets schrijf, doet het me zelfs denken aan de zaak 'Erna Van Herreweghe', een vrouw die ervan overtuigd was dat ze een etalagepop was zonder hersenen, darmen, of andere organen. Uiteindelijk was euthanasie de énige mogelijkheid om haar uit die zelfvernietigende verbeeldingswereld te bevrijden.

Ook kan men een persoon, die aan delirium tremens lijdt, nooit overtuigen dat al het ongedierte die hij ziet niets anders dan hallucinaties zijn.

Bovendien moeten mensen, die drugs gebruiken, eveneens oppassen dat ze niet door hun eigen verbeeldingswereld worden overvallen, en te allen tijde blijven beseffen dat ze de inhoud van hun brein aan het bespelen zijn, en daarenboven het slachtoffer kunnen worden van andermans bijgelovigheden.

Neem ayahuasca, bijvoorbeeld, een middel waarvan men gelooft dat het de ziel van het lichamelijke omhulsel bevrijdt, om zich doorheen andere werkelijkheden vrij te kunnen bewegen waarbij ze met haar voorouders kan communiceren. Ook roept het visuele hallucinaties op. Men ziet dan felgekleurde en snelbewegende beelden. Gebruikers krijgen soms religieuze, mystieke ervaringen, contacten met vreemde wezens, met dieren, soms worden ze zelfs een dier, of worden ze door iets bezeten...

Bezetenheid in India

Naar het schijnt telt India, met een bevolking van meer dan 1 miljard inwoners, iets van een 16 miljoen ziekelijke geesten, waarvan velen zichzelf hebben overtuigd dat ze zijn bezeten. Bezeten door een geest, door de een of andere krachtige godheid, of door een demon. Dit betekent dan ook dat er exorcisten zijn die het uitbuiten en er een centje aan (bij)verdienen.

Anderzijds zijn zeer veel van die bezetenen bijgelovige, laaggeschoolde armoedelijders, waardoor men er niet al te rijk van zal worden. Maar in India is voor sommigen elke extra roepi van harte welkom.

Onderstaande videoclip vertelt jou er het een en ander over. Houd vooral 'de man met de kip' in het oog... :-)

Het meest vreemde is, dat het gevallen zijn, die we in onze gewesten niet al te snel zullen tegenkomen, en dus voor 100% eigen aan de Indiase cultuur en religie.

Bijvoorbeeld: engelen en duivels kennen ze er niet, gewoonweg omdat die deel uitmaken van het katholicisme, en religies die daaruit zijn ontsproten...

Moest ik erbij vermelden, dat vooral de laatste zin jou had moeten laten na-denken? :-)

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2023 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht