ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Men vraagt om te raden wat er in die slang kan zitten …

In slangen kan men van alles aantreffen…
door Tsenne Kikke - vrijdag 11 november 2016 4:14

In onderstaand filmpje is te zien hoe een rotspython, die om de één of andere reden moest worden gedood, met een mes voorzichtig wordt opengesneden, gewoonweg om te zien wat ze heeft ingeslokt.

De vrouwtjes ervan kunnen een lengte bereiken van meer dan 6 meter en een gewicht van boven de 90 kilo. Hiermee is het de langste slang van Afrika en één van de langste slangen ter wereld. De mannetjes blijven overigens veel kleiner en worden 'slechts' 3 tot 4 meter lang.

Het voedsel bestaat voornamelijk uit zoogdieren, zoals ratten. Vanwege de behoorlijke lengte worden ook wat grotere prooidieren gegrepen, zo kan een volwassen antilope verschalkt worden, en de slang kan wekenlang teren op een dergelijke prooi.

De soort wordt vooral door de mens bedreigd, die het vlees als voedsel gebruikt en de huid tot slangenleer verwerkt.

Nu dat je het weet...: wat zit er in de volgende slang?

Juist: een andere slang. En in deze?...,

... waar er welsiwaar geen filmpje van bestaat, maar de beelden, die uit Nigeria komen, vertellen jou er woordloos alles over.

En, naar het schijnt zijn die eieren dus een lekkernij voor de plaatselijke bevolking, net zal wij zalmeitjes eten, of kippeneieren verorberen.

Het meest wonderbaarlijke is, dat zo'n reusachtige slang ooit ook eens zo'n eitje is geweest... Nog wonderbaarlijker is dan weeral het feit dat bijna geen mens daarbij stilstaat. Zelfs niet bij het feit dat het lichaam van de grootste domoor ter wereld in staat is om alle dagen miljoenen spermacellen aan te maken..., zomaar, uit het 'niets'.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht