ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

De Koning der Druïden vervolgt Stonehenge voor de parkingtickets

Arthur Uther Pendragon: "Betalend parkeren nabij het bekende Stonehenge monument is discriminerend!".
door Tsenne Kikke - zaterdag 1 oktober 2016 18:38

John Timothy Rothwell, geboren op 5 April 1954, en eveneens gekend onder de naam Arthur Uther Pendragon, beweert dat hij de reïncarnatie is van Koning Arthur. Om die reden riep hij zichzelf indertijd uit tot 'de koning der druïden'.

Nadat hij het boek van Gareth Knight over Koning Arthur had gelezen, ontdekte hij daarin zoveel gelijkenissen tussen hemzelf en de legendarische koning, dat hij in zichzelf het geloof opvatte dat hij de gereïncarneerde Koning Arthur was. Het was dan ook op 11 juni 1986 dat hij zijn naam in Arthur Uther Pendragon veranderde. Kort daarna kocht hij een zwaard, waaraan hij de naam 'Excalibur' gaf.

Deze week kwam hij in het nieuws, omdat hij vindt dat betalend parkeren nabij het bekende Stonehenge monument discriminerend is. Elk jaar komen er zeer veel mensen bijeen om samen de zonnewende te beleven, maar op die dag kost parkeren driemaal zoveel dan op andere dagen. Bovendien werd de 'koning' er dit jaar geweigerd, omdat hij de parkingbijdrage - die hij vorig kreeg - niet had betaald. Het gaat om een bedrag van 14 Engelse ponden.

"Je gaat van de mensen, die een kerk, moskee of synagoge willen betreden, toch geen geld eisen om er hun wagen te mogen parkeren," zei hij. "Indien je dat wél zou doen, zouden ze in opstand komen."

De organisatie, die de taak op zich heeft genomen om Stonehenge te onderhouden, verklaarde dat de meervraag te wijten is aan het feit dat de bezoekers op die dag zoveel rommel achterlaten, die dan de daaropvolgende dagen door verscheidene mensen moet worden opgekuist. Pendragon, daarentegen, is de mening toegedaan dat men die dag profiteert van de grote toeristentoeloop, en men daardoor een extra zonnewende-bijdrage aanrekent.

Hoe de rechter daarover in de toekomst zal beslissen, is afwachten geboden, maar men veronderstelt dat het niet het laatste gevecht zal zijn, die Pendragon - met betrekking tot Stonehenge - van plan is te leveren.

Dankzij een videoclip uit 2008 verkrijg je een zeer klein idee over zowel de leef- als de denkwijze van de huidige 'Koning Arthur'..., gevolgd door een filmpje uit 2013.

Ditmaal houd ik mijn mening voor mezelf ... :-)

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht