ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

'Borrowed Time' - Geleende Tijd: een kortfilm van de bovenste plank

Vijf jaar lang werd er na de werkuren aan deze kortfilm gewerkt.
door Tsenne Kikke - maandag 17 oktober 2016 16:59

Andrew Coats en Lou Hamou-Lhadj werkten in hun vrije tijd vijf jaar lang aan deze kortfilm met een duurtijd van amper 7 minuten. Het resultaat is, animatie-technisch gezien, een absoluut meesterwerkje, en dus het bekijken waard.

'Borrowed Time' dateert uit 2015, en nadat het verschillende prijzen in de wacht heeft gesleept, werd het nu op het internet geplaatst.

Het speelt zich af in het Wilde Westen en gaat over een inmiddels oud geworden sheriff, die terugkeert naar de plaats waar ooit een vreselijk incident plaatsgreep; een incident, dat in zijn verdere leven diepe sporen heeft nagelaten, en het dus heeft getekend heeft. Als door een magneet aangetrokken bezoekt hij die omgeving opnieuw.

Tijdens iedere stap die hij zet, om dichter bij de plaats van het ongeval te komen, borrelen er terug herinneringen in hem op. Uiteindelijk wordt hij opnieuw geconfronteerd met de dodelijke vergissing die hij indertijd maakte, en in wezen wordt hij verplicht om in zichzelf voldoende kracht op te wekken om zijn eigen leven voort te kunnen zetten.

Het korte verhaal werd op een prachtige manier in beeld gebracht, en volgens de makers ervan is het een bewijs dat animatiefilms niet altijd voor kinderen hoeven te worden gemaakt. In mijn opinie zijn ze daar effectief in geslaagd, en hebben ze aan die uitdaging beantwoord.

Vergroot het schermbeeld, bekijk het filmpje, en geniet zowel van de prachtig uitgewerkte beelden als van het verhaaltje zélf.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht