ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Dossier Seks: De dans van de pauwspin

De pauwspin is een spinnensoort die, op één na, enkel en alleen in Australië wordt aangetroffen.
door Tsenne Kikke - woensdag 14 september 2016 2:30

De seksuele energie in de mens bezit de meest ongelooflijke eigenschappen - want, het creëert lichamen in lichamen, en slechts weinigen onder ons staan daar eventjes bij stil. Ik verbeter: slechts weinigen onder ons weten er iets van af.

Met deze seksuele energie kan men lichamen creëren: ofwel in de vorm van een embryo, dat zich tot foetus ontwikkelt om dan als baby tevoorschijn te komen, maar met diezelfde energie is de mens eveneens in staat om ermee een extra lichaam in het eigen lichaam aan te maken.

Ook hier durf ik schrijven, dat weinigen onder ons daarin interesse stellen. Uiteindelijk was het in de Oudheid enkel en alleen weggelegd voor kloosterlingen, yogi's, dalai lama's, farao's, en zo meer. Zij wisten hoe met die energie om te spingen.

De huidige Dalai Lama weet daar niets van af, schreef ik reeds eerder, waardoor zijn innerlijke lichamen niet zijn ontwikkeld. Over zijn 'Zijn' spreek ik me nu niet uit. Gisteren nog, tijdens het nieuws, hoorde ik hem bekennen, dat hij - net als wij - een gewone mens is. Eerlijk is hij wel! Tenslotte heeft niemand vandaag de dag een geestelijke leider - zoals een Jezus, bijvoorbeeld - nodig. Zelfs in zijn tijd hield hij zich met 12 leerlingen dagdagelijks bezig, en niet met 12.000, noch met 120.000, noch met miljoenen.

Het wonderbaarlijke sekscentrum

Reeds eerder trachtte ik mensen te doen na-denken, door te schrijven dat men natuurlijk niet aan Zelfkennis hoeft doen om even stil te staan bij het wonderbaarlijke feit dat een gezonde man per dag - net als een cavia - 70 miljoen spermacellen produceert. Niet hijzelf, natuurlijk, maar het 'gebeurt' in hem, automatisch, dankzij dat sekscentrum.

Doe het maar eens na - en, begin met eentje. Tracht maar eens op jezelf zo één spermacelletje aan te maken... Toch is het sekscentrum daartoe in staat.

Ook zijn er bij een vrouw bij de geboorte automatisch enkele duizenden eicellen in aanleg, waarvan er gedurende haar vruchtbare leven een paar honderd tot rijping komen. Knap, hé!

En dit allemaal, zoals je onmiddellijk zult kunnen lezen: om voor de Onsterfelijkheid van de Mensheid te zorgen. Voor de rest mag een mens met zijn leven doen wat hij/zij maar wilt, en er zelfs een eigen betekenis aan geven, in godheden, engelen, duivels, elfjes en kabouters geloven: voor Moeder Natuur doet het er niet toe.

Of we het nu over een plant, mens of over eender welk levend schepsel hebben: in de Wereld van Moeder Natuur is er maar één ding belangrijk, en dat is: zorgen voor het nageslacht. Al het andere kan misschien voor de mens en andere organismen belangrijk lijken, maar voor Moeder Natuur spelen al die persoonlijke belangrijkheden geen enkele rol.

Draai of keer het, of je er bewust van bent, of niet: mensen moeten op een verplichte manier aan de onsterfelijkheid van de mensheid blijven werken, en er dus alsmaar voor zorgen dat er voldoende kindertjes worden bijgemaakt.

De preziese extra hoofdreden waarom alles wat leeft voor een nageslacht moet blijven zorgen, ga ik nu niet opnieuw uitschrijven, maar belangrijk is om op een bewuste manier te beseffen waarom alles omheen seks draait; zo sterk zelfs, dat als puntje bij paaltje komt veel primitief ingestelde mensen zich nooit kunnen bedwingen. Ik bedoel daarmee: ze kunnen hun lichaam niet in toom houden, doordat het animaal instinctieve bij intrede van bepaalde prikkels telkenmale de leiding ervan overneemt.

Achteraf, misschien, nadat de daad is gesteld, of het feit is gepleegd, kan de mens opnieuw 'bewust' nadenken, inzien dat hij misschien iets verkeerd heeft gedaan, en beseffen 'dat hij het hoofd had verloren'.

Om die reden is het zo belangrijk om het lichaam in de stille momenten dermate te trainen en op te voeden, dat - van zodra het instinctieve het tracht over te nemen - het hoofd de controle erover blijft behouden. Ook hier vereist de kunst van 'het hoofd koel te houden' zeer veel oefening. Toegegeven: meer 'mens' worden, terwijl men het animale in zichzelf tracht te ontstijgen, is voor de ene gemakkelijker dan voor de andere. Maar laten we het iets luchtiger houden, al was het maar als beloning omdat je tot hier bent geraakt. :-)

Iets over de pauwspin

Natuurlijk missen dieren het waakbewustzijn van de mens, ze zijn seizoengebonden, en van zodra Moeder Natuur via de Maan, Zon en andere medewerkers, haar onzichtbare signalen uitzendt, gaan mannetjes automatisch op zoek naar vrouwtjes.

Maar, vrouwtjes lokken en verleiden, is meestal geen gemakkelijke opdracht, en om deze reden heeft Moeder Natuur alle pauwspinsoorten een speciale uitrusting gegeven, opdat het ritueel ietwat vlotter zou kunnen verlopen. Ik heb het over een uitrusting, bijvoorbeeld, in de vorm van een veelkleurig schild - want, dieren reageren ook automatisch op prikkels. De mannetjesspin moet, terwijl hij het vrouwtje prikkelt, er dan nog wel enkele danspasjes bij uitvoeren en de poten in de lucht steken, maar volgens mij neemt hij dat er graag bij.

En, geloof me of niet: die spinsoorten zijn daarvoor niet naar een dansschool geweest, net zoals bij de mens zoveel instinctieve zaken zijn ingebouwd, waarvan hij denkt dat hij dingen op een 'bewuste' manier uitvoert.

Tot op heden zijn er ongeveer dertig soorten pauwspinnen ontdekt die, op één uitzondering na, alleen in Australië voorkomen. Met een lengte van vier tot zes millimeter zijn ze met het blote oog nauwelijks waar te nemen. Toch is het bestuderen van deze insecten de moeite waard. Wetenschappers hebben er in 2015 in Australië zelfs twee nieuwe soorten van ontdekt, namelijk de Maratus jactatus en de Maratus furvus.

Net als andere pauwspinnen vallen beide nieuwe soorten op door hun karakteristieke paringsdans. Eerst zwaaien ze met hun poten om de aandacht van een vrouwtje te trekken. Vervolgens dansen ze als een rockster heen en weer over een blad of tak. Om het vrouwtje te imponeren, tonen ze daarbij hun gekleurd, lelvormig lichaamsdeel, ook wel ‘ventilator’ genoemd.

Hieronder kun je zien hoe mannetjes die paringsdansen uitvoeren, waarbij ze hun poten in de lucht zwieren, en met hun kleurrijk achterlijf zwaaien.

En er zijn zelfs pauwspinnen die op de muziek van YMCA dansen! Wist je dat?...

Hierna een filmpje over de spinnensoort Maratus pardus, die enkel en alleen in West-Australië voorkomt. Het Latijnse 'pardus' betekent 'luipaard', omdat deze springspin eerder als een luipaard is gevlekt en het achterlijf niet zozeer lijkt op de kleuren van pauwenveren. Hopelijk heb je een 7-tal minuten geduld om het gehele filmpje te bekijken en te zien hoe subtiel het mannetje en het vrouwtje in het prille begin met elkaar omgaan. Mensen, die niet veel beter weten, zodat het 'liefde' kunnen noemen, maar niets is minder waar!

Ter vergelijking: de pauwspin - 'Maratus caeruleus' in het Latijn. Dit filmpje duurt een kleine 4 minuutjes. Geniet ervan!

Over genieten gesproken... Wat de pauwspin betreft, is het afwachten - want, wat hij doet is levensgevaarlijk, en om die reden benadert hij het vrouwtje op een zo veilig mogelijke manier. Weet, dat indien de dans het vrouwtje niet bevalt, hij haar eerstvolgende maaltijd wordt...

Misschien gaat de liefde bij deze spinnensoort ook door de maag.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht