ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Dossier Gezondheid: de fitnessclub is viezer dan je denkt!

De Lente is aangekomen… Tijd om te gaan fitnessen! In een gym, of thuis?…
door Tsenne Kikke - dinsdag 12 april 2016 15:22

Regelmatig sporten of een fitnessclub bezoeken is en blijft de beste manier om een gespierd, strak lichaam te krijgen. Aan de andere kant is een fitnessclub ook een broeihaard van bacteriën. Naast enkele kilo’s spieren is de kans dus groot dat je er ook een verkoudheid opraapt.

Onderzoekers van de website FitRated.com hebben enkele alarmerende cijfers naar buiten gebracht. Ze onderzochten hoeveel bacteriën er op standaard fitnessapparatuur leeft. De studie keek naar 27 verschillende fitnesstoestellen en gewichten in drie verschillende clubs. Wat ze ontdekten, is huiveringwekkend.

De gemiddelde oefenfiets bevat 1.333.418 kolonievormende eenheden (KVE), dat zijn er 39 keer meer dan op een plastieken cafetariaschotel. Een loopband heeft er ongeveer evenveel: 1.333.432 KVE’s. Schokkender is het aantal bacteriën op losse gewichten: daarop vind je 362 keer meer KVE’s dan op een gemiddelde toiletbril.

Het ergste is, dat zeventig procent van deze bacteriën ook schadelijk zijn voor de mens. We raden je fitnessbezoek absoluut niet af, maar het is zeker geen overbodige luxe om de toestellen zowel voor als na gebruik te reinigen.

Bron: http://www.zita.be & FitRated.com

Maar natuurlijk kunnen mensen, die over een klein beetje discipline beschikken en niet zozeer de aandacht van anderen als voedingsbron nodig hebben, thuis fitnessen... :-)

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht