ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Dossier Parapsychologie: de inmiddels overleden blinde Baba Vanga haalde de wereldpers

Waarom haalde de blinde Baba Vanga onlangs de wereldpers?
door Tsenne Kikke - donderdag 10 december 2015 0:46

Vandaag las ik het volgende ...

Een blinde Bulgaarse vrouw, Baba Vanga, haalde de voorbije dagen de wereldpers. Ze zou de opwarming van de aarde, de aanslagen van 11 september, de grote tsunami in de Indische Oceaan in 2004 en de opkomst van Islamitische Staat (ISIS) voorspeld hebben.
 
Meer nog: ze voorspelde ook dat die opkomst van ISIS zal leiden tot een ‘grote Moslimoorlog’ die pas zal eindigen wanneer het kalifaat over Europa wordt geïnstalleerd in 2043, met Rome als hoofdkwartier.

Of het klopt of niet zal nog moeten blijken. Want wie was die Baba Vanga eigenlijk? Om te beginnen: Baba Vanga was niet haar echte naam. De vrouw werd in 1911 in Macedonië geboren als Vangelia Pandeva Dimitrova. Tot haar 12e leidde ze een normaal leven. Maar dan verloor ze plots op mysterieuze wijze haar zicht tijdens een grote storm, waarbij ze zelf ook vermist raakte. Het verhaal doet de ronde dat haar familie haar pas een aantal dagen na de storm terugvond: op dat moment waren haar ogen toe gegroeid en waren ze bedekt met een dikke laag stof.

Achteraf vertelde Baba Vanga dat ze toen al haar eerste visioenen had gekregen. Ze geloofde zelf ook dat ze tijdens die storm de gave had gekregen om mensen te genezen en om de toekomst te voorspellen. Al snel kreeg de vrouw daardoor heel wat volgelingen, mensen die naar haar kwamen om te weten te komen of hun naasten nog lang zouden leven, bijvoorbeeld. Zo kreeg ze zelfs de Bulgaarse Tsaar Boris III over de vloer tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Tijdens de oorlog trouwde ze trouwens met Dimitar Gushterov, een Bulgaarse soldaat, die haar was komen opzoeken om haar te vragen wie zijn broer had gedood.

De gave van Baba Vanga stopte niet bij visioenen alleen. De vrouw ging werken voor de Bulgaarse Communistische Partij. Verschillende partijleden en -leiders vroegen Baba advies om hun agenda voor de toekomst te bepalen.

Dat zou niet altijd even correct verlopen zijn. Zo wordt er beweerd dat Baba informatie kreeg van de Bulgaarse geheime diensten om door die info te gebruiken het vertrouwen van binnen- en buitenlandse politici voor zich te winnen. Bovendien zou het huis waar ze werkte zijn afgeluisterd geweest en zou Baba zelf gemanipuleerd zijn geweest om bepaalde ‘voorspellingen’ en info te geven aan bezoekende politici.

Maar naast haar ‘politieke inzet’ bleef Baba ook gewoon voorspellingen doen. Ze zou er in haar 50-jarige carrière honderden gemaakt hebben, waardoor ze ook wel eens de ‘Nostradamus van de Balkan’ werd genoemd. Zelf beweerde ze dat ze de visioenen kreeg dankzij ‘onzichtbare wezens’ die haar info over de toekomst gaven, wezens waar ze zelf geen verklaring voor had.

Die wezens zouden haar wel visioenen hebben gegeven over de aanslagen van 11 september, de grote tsunami van 2004 die heel wat eilanden in de Indische Oceaan overspoelde of de opwarming van de aarde. Daarnaast zou ze ook voorspeld hebben dat de 44e president van de Verenigde Staten een Afro-Amerikaan zou worden, Barack Obama dus. Maar tegelijk zei haar visioen ook dat die Afro-Amerikaan de laatste president van Amerika zou zijn. En tussen 2010 en 2016 zou er een nucleaire oorlog ontketend worden, waardoor Europa zou worden verlaten. Nog een opmerkelijke voorspelling was dat aliens ons zouden helpen om tegen 2130 onder water te leven en dat er in 3005 een oorlog op Mars zou zijn. En in 2010 zou de Derde Wereldoorlog uitbreken, zo had Baba voorspeld.

Het zijn voorspellingen die Baba Vanga allemaal deed, of zou gedaan hebben, voor ze in 1996 stierf aan borstkanker. Haar begrafenis lokte heel wat volk. Volgens haar wil in haar testament werd haar huis na haar dood omgevormd tot een museum, dat in 2008 uiteindelijk de deuren opende.

En haar laatste voorspelling? Een 10-jarig blind meisje dat in Frankrijk leeft zou haar gave overerven. De hele wereld zou snel van haar horen. Benieuwd of die voorspelling van Baba uitkomt...

Nawoord: neem alles met een korrel zout. Sterker nog:... met een gehele Siberische zoutmijn. Achteraf schreef men haar voorspellingen toe, die ze zélf nooit had verricht - of, op een andere manier werden vertaald - en, de meeste ervan zijn nooit uitgekomen, noch zullen ze ooit uitkomen. Maar een bepaald soort van publiek houdt nu eenmaal van zulke teksten. Anders gezegd: waar vraag is, wordt aanbod gecreëerd.

Onderstaand filmpje is in het Russisch, maar via de 'Instellingen' kan je de (barslechte) Nederlandse vertaling (misschien) inschakelen.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht