ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Cowspiracy - of, waarom er in de toekomst klimaatoorlogen zullen plaatsgrijpen

Hoe rooskleurig ziet de toekomst van de mensheid er uit?
door Tsenne Kikke - zaterdag 19 september 2015 22:58

In de Verenigde Staten kan je vanaf vandaag op Netflix de documentaire 'Cowspiracy' bekijken, maar indien de Spaanse ondertitels jou niet storen, kan je onderstaande filmpjes aanschouwen. Het eerste is eenkorte intro, en het tweede: de gehele film.

Waarover gaat het?... Wel, reeds in 2006 konden we op het internet het volgende lezen...

Volgens het FAO is runderteelt verantwoordelijk voor 65 % van de uitstoot van broeikasgassen die bovendien 296 keer het schadelijke opwarmingseffect hebben van de CO2 of uitlaatgassen van verbrandingsmotoren. Maar de runderteelt is nog eens verantwoordelijk voor 37% van de menselijke methaanproductie, en die is dan weer 23 keer schadelijker dan CO2. Koeien zijn dan nog eens verantwoordelijk voor 64% van de verspreiding van ammoniakgassen, en die zijn dan weer de voornaamste oorzaak van zure regen.

Runderen gebruiken bovendien 30% van het totale wereldoppervlakte, met uitschieters in het Amazonegebied waar 70% van tropische wouden vernietigd werden om voldoende weiden te bekomen. Veeteelt veroorzaakt dan nog eens een enorme bodemerosie door overbegrazing. Wereldwijd vormt de enorme toename van de veeteelt een regelrechte bedreiging voor het ecosysteem. Het FAO drong dan ook aan op drastische maatregelen.

En, op deze website publiceerde ik het volgende...: Koeien produceren dus meer broeikasgassen dan alle auto's en vrachtwagens bij elkaar. Dit komt door de enorme hoeveelheid methaan die koeien uitstoten. Koeien boeren en winden per dag honderden liters methaan de lucht in, en dat is een 23 maal zo sterk broeikasgas dan de CO2 uit auto's. Wereldwijd stoot de veehouderij 85 miljoen ton methaan per jaar uit.

Indien dit thema jou boeit, is 'Cowspiracy' echt iets voor jou.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht