ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Mexicaanse burgemeester trouwde met zijn prinses: een 3-jarige alligator

Elke religie of traditie heeft vreemde kronkels.
door Tsenne Kikke - donderdag 2 juli 2015 18:52

Je kunt bijgelovigheid 'achterlijk' noemen. Vooral in deze 21ste eeuw. Maar om denkbeeldige goden gunstig te stemmen is het - volgens mij - veel beter om met een alligator te huwen dan het dier af te slachten. Een voorbeeld hiervan konden we bij de burgemeester van het Zuid-Mexicaanse vissersdorpje San Pedro Huamelula aantreffen.

Afgelopen dinsdag huwde hij met een 3-jarige vrouwelijke alligator. De lokale bevolking oefent dit ritueel al uit sinds 1789. Hiermee hopen ze zowel op een gunstige oogst maar ook dat de vissers het hele jaar door een goede vangst zullen hebben. Dit jaar viel de eer aan de alligator Maria Isabel.

Tijdens de zegening van de priester verklaarde de burgemeester plechtig: "Het is mijn wens om met deze jonge prinses te huwen."

Zoals dat hoort bij een trouw, mocht de bruidegom, Vasquez Rojas, na de ceremonie met zijn kersverse bruid dansen. Natuurlijk werd de bek van de alligator met tape stevig dichtgesnoerd, teneinde ongevallen te vermijden. Na het feest werd het reptiel dus niet geofferd, maar wel weer vrijgelaten, en gaat ze nu als 'de vrouw van Vasquez Rojas' door het leven.

Maar natuurlijk treffen we in onze gewesten ook nog miljoenen gelijkaardige bijgelovige mensen aan...

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht