ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Zombies bespelen onze verbeeldingswereld

Tsenne Kikke Auteur
Tsenne Kikke

Geplaatst op
zondag 16 augustus 2009 17:20

Alles is bezield. Bomen, planten, insecten, vogels, zoogdieren, al dat leeft, inclusief de mens, is bezield. "Maar," stellen sommigen zich de vraag, "betekent dit dan ook dat elke mens over een individuele ziel beschikt?" De antwoorden zijn legio. Sommigen zeggen van wel, anderen vermoeden van wel, weer anderen verbeelden zich dat ze een ziel hebben, en natuurlijk zijn er nog veel meer anderen die daaraan twijfelen, of er 100% zeker van zijn dat zoiets als een 'individuele ziel' niet kan bestaan. Weet jij het?...

Bezield zijn, staat misschien niet gelijk aan een ziel 'hebben'. En, beweren sommigen: wat ben je ermee als je er dagdagelijks niet mee in contact staat en ernaar leeft?... In elk geval: 1.000 filosofen - 1.000 filosofieën, en elke mens denkt dat hij/zij het beter weet.

Zombies zijn gereanimeerde lijken en die hebben - naar het schijnt - geen ziel meer. De exacte origine van het woord zombie is niet duidelijk. Vooral in het Voodooïsme wordt sterk geloof gehecht aan het bestaan van weer-tot-leven-geroepen doden. Zombies komen regelmatig voor in horrorfilms, net als mummies, vampiers en andere ondoden, maar ook op straat, en op surrealistische festivals. En, elk jaar verschijnen die zombies opnieuw, en opnieuw, en opnieuw .Vooraleer je een zombie zou kunnen worden, moet iemand jou terug tot leven brengen, na jouw fysieke dood. Anders uitgedrukt: je kunt daar dus niet verantwoordelijk voor zijn. Maar, zolang je leeft, ben je wel verantwoordelijk voor de gekleurdheid van jouw ziel, beweren sommige betweters.

Toch haakjes: he jij een ziel?

Commentaar


Sonja Gepost op: 17/08/2009 15:32:07
Sonja laten we meteen ook alle mooie bloemen direct verwijderen, ze zijn zondig en verleiden die arme bijtjes. maar ook de mooie mercedes en bmw's en andere status-attrubuten die moeten we ook afschaffen want daar worden dan weer de dames mee verleid.

Eenoogje Gepost op: 17/08/2009 16:17:23
Eenoogje Och, als we in één van die streken zouden zijn geboren, zouden we ook verkondigen wat onze ouders en voorouders ons hebben wijsgemaakt en naar die dingen leven. Maar het thema dat hier op onderliggende wijze wordt aangebracht, zijn de Westerse uitspraken 'dat de meisjes en vrouwen niet 'verplicht' worden naar Allah's wetten te leven ...' - maar, als men hen vraagt zulke boodschappen te bekijken en te beluisteren welke 'keuze' hebben die arme zielen dan nog?

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht