ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Lilly E. Gray, slachtoffer van het Beest 666 ?

Lilly Edith Gray: het slachtoffer van het Beest.
door Tsenne Kikke - maandag 3 november 2008 2:38

Mensen kunnen zich vreemd gedragen, maar anderzijds is dit ook een vreemd verhaal. Oké, iedereen heeft aandacht nodig, maar als je tot stof bent vergaan en veilig onder de grond opgeborgen ligt, heb je dan nog die aandacht nodig?... Neem de grafzerk van Lilly Edith Gray, bijvoorbeeld. Op haar grafzerk in het Salt Lake City kerkhof kunnen we de inscriptie 'Victim of the Beast 666' aflezen. Hoogstwaarschijnlijk heeft zij die grafzerk niet besteld, of het moet gebeurd zijn terwijl ze nog leefde. Eén van haar familieleden heeft het misschien gedaan, maar de kans dat het haar echtgenoot was, is veel groter. Had zij die aandacht nodig? Of, de persoon die de grafzerk bestelde? Hoe dan ook ...... vooral de bijgelovige mens stortte zich op dat raadsel. 'Wat tracht die inscriptie ons te vertellen?' was de hoofdvraag, en de antwoorden werden gezocht in de wereld van de menselijke verbeelding.

De meesten dachten dat de inscriptie naar Satan himself verwees. Anderzijds is er maar één menselijk wezen die zichzelf ooit tot 'Het Beest 666' heeft uitgeroepen, en dat was niemand minder dan de wereldberoemde magiër Aleister Crowley. Onmiddellijk begon die bijgelovige mens natuurlijk in die richting te zoeken. Was Lilly het slachtoffer geweest van Crowley?Crowley werd op 12 oktober 1875 geboren en stierf op 1 december 1947. Lilly, die - volgens de grafzerk - in 1881 is geboren en in 1958 stierf, kon hem dus wel degelijk hebben gekend. Doch vermeldt Aleister Crowley nergens haar naam in zijn geschriften, noch in zijn biografieën. Nochtans hield hij die heel nauwkeurig bij. We moeten dus logischerwijze in een andere richting gaan zoeken.

Lilly huwde haar tweede man, Elmer Lewis Gray, op 10 juli 1952. Ze was toen al 72 jaar oud. Was hij het Beest?... Elmer is ondertussen ook overleden en ligt op hetzelfde kerkhof begraven. Hij stierf op 21 oktober 1964. Aan hem kunnen we dus de vraag niet meer stellen. We staan er alleen voor.

Wat zijn onze bevindingen?...

Ten eerste: volgens haar geboorteakte is haar voornaam Lillie, en niet Lilly. Iemand heeft haar naam aangepast. Omdat het dan numerologisch gezien beter uitkwam? Ik vermoed dat we op het goede spoor zitten.

Als kind verhuisde ze met haar ouders van Canada naar de Verenigde Staten. Ze huwde een zekere Zimmerman, maar rond de jaren 1950 werd ze weduwe. Twee jaar later huwde ze met Elmer, die in Butler, Missouri, is geboren op 12 maart 1881. Hij oefende het beroep uit van beenhouwer. De meeste tijd van zijn leven spendeerde hij weliswaar in gevangenissen.

Ten tweede: volgens dezelfde officiële akte werd Lillie op 4 juni 1880 in Manvers, Ontario, Canada geboren en niet op 6 juni 1881, zoals vermeld op de grafzerk. Ook weer voor dezelfde 'numerologische redenen'.

Ten derde: Lillie stierf in het Salt lake Hospital een natuurlijke dood. Haar geboortedatum werd op de grafzerk aangepast omdat men dan het getal '666' zou verkrijgen. Laten we die datum eventjes analyseren ...

Aangepaste geboortedatum: 6 juni 1881

Het begin is over duidelijk: 6 juni = 6 + 6

Als we nu alle cijfers van de twee volledige data met elkaar optellen en achteraf vereenvoudigen, verkrijgen we: 6 + 6 + 1881 + 14 + 11 + 1958 = 3876 = 24 = 6 en aldus verkrijgen we de derde zes.

Indien we tenslotte de geboortedatum van Elmer nemen, namelijk: 12 maart 1881 en alle cijfers met elkaar optellen... 12 + 3 + 1881 verkrijgen we: 1896 hetgeen vereenvoudigt 24 en opnieuw een 6 oplevert.

Het wemelt hier van zessen.

Negen kansen op tien is Elmer het 'Beest 666' en heeft hij hoogstwaarschijnlijk die tekst 'Victim of the Beast 666' op haar grafzerk laten graveren, in memoriam. Handgetekend, ter zijner persoonlijke herinnering. Zijn grap? Zijn latere, aan haar gerichte boodschap? Gebaseerd op een grappig voorval tussen hem en haar toen ze nog leefde? Misschien gaf ze hem de troetelnaam 'Beast'?... In elk geval is Elmer in 1881 geboren, een andere reden misschien om 1880 in 1881 te veranderen. Och, laten we stoppen met gissen.

Verder hoeven we het - mijn inziens - niet te zoeken. Toch is het en blijft het een luguber-grappige, maar bovendien mysterieuze zaak. En, net zoals in elke goede griezelfilm krijgt dit berichtje een extra duivelsstaartje, want...

...toch is er iets vreemd aan dat cijfer 6... Elmer stierf op 21 oktober 1964. Met andere woorden: 21 + 10 + 1964 = 24 = 6. Hij kon geen betere dag uitkiezen.

Misschien stierf hij om 6 uur 's morgens in kamer 6 van het hospitaal The Holly Sixtine?

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht