ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Habib Miyan sterft op 139-jarige leeftijd

Wil jij ook steenoud worden?...
door Tsenne Kikke - zaterdag 23 augustus 2008 3:01

De Indiër Habib Miyan zou geboren zijn geweest op 20 mei 1869. Als dat waar is, dan was hij - zonder rekening te houden met Bijbelse figuren - met zijn leeftijd van 139 jaar de oudste man die ooit heeft geleefd. Maar zijn ware leeftijd kan worden betwist omdat er indertijd, en vooral niet in zijn land, geboortes en overlijdens nooit echt werden genoteerd. Er bestaat dus geen geboorte-akte, maar volgens zijn pensioenboekje is hij minstens 130 jaar oud geworden, en dat maakt hem de wereldrecordhouder van de oudste geregistreerde gepensioneerde. Zijn 65-jarige kleinzoon, Chuttan Miyan, meldde reeds dat de familie onlangs een e-mail van de uitgever van het Guinness Book ontving. De makers van het vermaarde recordboek reizen volgens Chuttan binnenkort naar India om ter plaatse te controleren of Habib inderdaad zo oud is als hij beweert.Habib Miyan woonde in de buurt van Jaipur, te midden van 32 familieleden. Elke maand trok hij zo'n 1.900 roepies pensioengeld. Omgerekend betekent dit: iets van een 30 euro. Een 50-tal jaren geleden werd hij blind, hetgeen zijn bewegingsvrijheid sterk beknotte. Meestal spendeerde hij zijn tijd in gebed en droomde hij ervan om ooit eens naar Mekka op bedevaart te trekken. Volgens hem moeten we het geheim van zijn hoge ouderdom in zijn eetgewoonten gaan zoeken. 'Ik eet datgene wat iedereen eet, inclusief vlees op zondagen, maar ik heb nooit gerookt, noch gepruimd. Thee drinken is mijn enige verslaving. Als je je lichaam goed onderhoudt, dan zal je lichaam er voor zorgen dat je fit blijft,' zei hij, toen hij nog leefde.

Familieleden beweren dat ze hem nooit overstuur zagen, noch depressief. Het enige dat hem speet, was het feit dat hij veel langer leefde dan zijn vrouw en zijn drie zonen. Op de dag dat hij 138 werd zei hij: "Kisi raees ki mehfil ka jikra kya hai amir, khuda ke ghar bhi na jayenge bin bulawe ke" - "Laten we ons niets aantrekken van de gulle feestjes van rijkelui, zoals die van Aamir. Ik zal niet eens naar het Huis van God gaan zonder een uitnodiging."

Habib Miyan had koorts en leed aan dysenterie. Hij werd in alle spoed naar het hospitaal gereden alwaar hij overleed op 18 augustus jongstleden om 3 uur 's morgens. Hopelijk heeft een engel hem een uitnodiging gebracht.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht