ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

GiGong Meester Duan Zhi Liang deelt zijn kennis aan jou mee

Meester Duan Zhi Liang toont jou zijn QiGong oefeningen.
door DIMschool vzw - donderdag 19 december 2013 14:16

'Kennis'? Hoe vreemd het ook mag klinken: 99,99% van de mensheid wil die kennis niet. Opgepast: sommigen willen die kennis wél, omdat het mensen zijn die graag dingen bezitten, die graag dingen willen hebben, maar van zodra ze denken het te bezitten, doen ze er niets mee. Uiterlijk misschien wel, niet innerlijk. Dit is een wet.

Hetzelfde geldt voor het thema Zelfkennis: van zodra je ermee begint zijn er duizenden dingen, die als het ware 'uit de hemel' vallen, zn ervoor zullen zorgen dat je de eindstreep nooit zult bereiken. Dit fenomeen maakt deel uit van diezelfde wet.

Vergelijk het zo'n beetje met de zogenaamde 'weg van de zalm'. Miljoenen beginnen aan hun tocht naar de bron van hun oorsprong, doch slechts weinigen van hen komen aan. Aankomen...: om er te paaien en te sterven, gewoonweg omdat hun opdracht werd vervuld.

Hetzelfde geldt voor het merendeel van de mensen: in de ogen van Moeder Natuur hebben ze slechts één belangrijke opdracht, zijnde: te zorgen voor de onsterfelijkheid van de mensheid. Eénmaal voor het nageslacht gezorgd, heeft de mens zijn/haar taak volbracht. Zo danken wij ons tijdelijke bestaan aan al onze voorouderen, tot aan de allereerste Adam en Eva.

Kennis? Zelfs het bekijken van de filmpjes kan voor sommigen reeds teveel zijn. Begrijpelijk: er zijn zoveel andere dingen te doen, die véél belangrijker zijn. Bovendien hebben weinige mensen controle over hun lichamen. Onrust, bijvoorbeeld, zal hen aansporen om iets 'aangenamers' te doen.

Maar, oordelen, is gelijk aan veroordelen, en laat ik elke lezer voor zichzelf beslissen wat hij/zij met al het onderstaande aanvangt.

Vandaag de dag is Meester Duan Zhi Liang 95 jaar oud, en elke dag beoefent hij nog altijd QiGong: één uur lang, minstens. Daarnaast doet hij ook nog aan martiale sporten.

De kunst bestaat er uit om hem niet alleen maar lichamelijk na te apen - iets wat velen doen - maar weten, dat elke uiterlijke beweging tezelftertijd een innerlijke reactie ontketent, waarbij vooral de ademhaling en de aandacht op de energiestromingen primordiaal zijn.

Nu weet ik niet of Meester Duan zich ervan bewust is dat hij, dankzij die oefeningen, zowel aandacht besteedt aan 'de inzittende' van het lichaam, evenals aan de energetische overdracht van bouwstenen naar zijn extra lichaam, of lichamen. Maar, ikzelf hoef dit niet te weten, zolang hij het maar weet.

In elk geval: in onderstaande videoclips deelt hij aan jou zijn kennis mee. Gratis nog wel. Ofwel doe je er iets mee, ofwel blijf je gebonden aan de mechanische wetten, die jou verhinderen ook maar iets te 'doen'. Niemand beter dan Plato kon beschrijven hoe mensen als het ware in een grot leven, getekend, zonder het te beseffen. Maar een Gurdjieff zou dit aanvullen met de vermelding dat de hedendaagse mens geen boeien nodig heeft, omdat hij een gewillige slaaf is. Waar, of onwaar?...

18 QiGong oefeningen, weliswaar in de Franse taal. Eerst is er een beetje uitleg en de oefeningen zélf beginnen vanaf de dertiende minuut.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2019 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht