ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Literatuur

Literatuur > Gastronomie


Vis, lekker en licht Vis, lekker en licht
Kristelijke Arbeidersvrouwenbeweging
Vis is gezond, daar is tegenwoordig iedereen het over eens. Voedingsdeskundigen raden aan om twee keer per week vis te eten. Ook vette vis mag niet op het menu ontbreken, omdat hij rijk is aan omega-3... lees meer
Onze score: 10/10

Rox Rauw Rox Rauw
Roxane Catz
Met gezonde voeding bereiken we meer dan alleen een slanker lichaam. Maar wat is gezonde voeding nu eigenlijk? Wie wordt er niet gek van alles wat we wél of juist niet zouden moeten eten en doen ... lees meer
Onze score: 5/10

Vegetarische superchef Vegetarische superchef
Rose Elliot
Rose Elliot, de vegetarische superchef geeft fantastische feestmenu's om bij weg te dromen, heerlijke smaakvolle recepten voor doordeweeks, superslanke recepten met veel variatiemogelijkheden, en een ... lees meer
Onze score: 8/10

Vinazza Vinazza
Diane Lesnink
'Vinazz'€™ is een kookboek uit een Italiaans paradijs, een boek over geuren en smaken. 'Vinazza'€™ is het verhaal over de buurtschap Vinazza, het dorp Baiardo en zijn bewoners, en over... lees meer
Onze score: 10/10

Het beste dieet ter wereld Het beste dieet ter wereld
Christian Bitz & Arne Astrup

'Het beste dieet ter wereld' is gebaseerd op het grootste dieetonderzoek ter wereld, namelijk: DiOGenes. Resultaat: alleen een eiwitrijk en laag-glykemisch (= goede koolhydraten) voeding... lees meer

Onze score: 8/10

IJspret - Van lolly en sorbet tot ijstaart IJspret - Van lolly en sorbet tot ijstaart
Linda Lomelino

Maak zelf nu het lekkerste ijs met IJspret: van lolly en sorbet tot ijstaart.

In 'IJspret: van lolly en sorbet tot ijstaart' leert Linda Lomelino, foodblogger en auteur ... lees meer

Onze score: 8/10

Groot Indonesisch kookboek Groot Indonesisch kookboek
Beb Vuyk

'Het Groot Indonesisch Kookboek' van Beb Vuyk is al meer dan 30 jaar het kookboek over de Indonesische keuken, voor beginner en gevorderde. Het Groot Indonesisch Kookboe... lees meer

Onze score: 9/10

Hoe word ik een goddelijke huisvrouw? Hoe word ik een goddelijke huisvrouw?
Nigella Lawson
In ‘Hoe word ik een goddelijke huisvrouw?’ onthult Nigella Lawson de geheimen van hartige en zoete taarten, cakes, pudding, koekjes, brood en andere heerlijkheden. In een druk bezet leven kan het ... lees meer
Onze score: 10/10

Zalm Zalm
Van Dishoeck-uitgave
Zalm heeft nog altijd een luxe uitstraling, maar is tegenwoordig overal verkrijgbaar tegen een aantrekkelijke prijs. Zalm, ook wel de ‘koning der vissen’ genoemd, heeft stevig, rozerood vlees dat ... lees meer
Onze score: 10/10

Trattoria Trattoria
Maxine Clark
Een trattoria is een klein restaurant dat vaak in handen van een familie is en waar met goede, verse en lokale ingrediënten eenvoudige maaltijden worden bereid. Er staan meestal maar een paar ger... lees meer
Onze score: 10/10

Het South Beach dieet Het South Beach dieet
Arthur Agatston
Verrukkelijk eten dat ook nog eens goed voor je is - dat is de basis van het South Beach dieet en de reden dat miljoenen mensen over de hele wereld het hebben gekozen als een nieuwe manier van eten om... lees meer
Onze score: 8/10

Culinaire vluggertjes Culinaire vluggertjes
Onno Kleyn
Hoe combineer je verrukkelijke, traditionele smaken met de snelle keuken van vandaag? Onno Kleyn laat zien dat je in een mum van tijd de heerlijkste gerechten uit heel Europa op tafel tovert. En dat z... lees meer
Onze score: 10/10

De Smaak van de Amish De Smaak van de Amish
Han Wilmink

Eenvoudig en puur

Het eenvoudige leven van de Amish – dichtbij de natuur en zonder inmenging van buitenaf – spreekt velen aan. Tevens wordt er in de huidi... lees meer

Onze score: 7/10

De parttime vegetariër De parttime vegetariër
Simon Rimmer
Toen Simon Rimmer een vegetarisch restaurant kocht, had hij geen idee hoe hij moest koken. Gewapend met twee kookboeken en veel enthousiasme creëerde hij het beste vegetarische restaurant van Man... lees meer
Onze score: 10/10

Vegetarisch & koolhydraten Vegetarisch & koolhydraten
Celia Brooks Brown
Het aantal mensen dat diëten met weinig koolhydraten volgt is de laatste tijd explosief gestegen. De reden hiervoor is dat deze diëten aantoonbaar werken. Vegetarisch en koolhydraatarm biedt... lees meer
Onze score: 10/10

Supersap Supersap
Micheal van Straten
In dit boek heeft Van Straten meer dan 100 eenvoudige, verrukkelijke saprecepten samengesteld die de gezondheid zeer ten goede komen. Het energiepeil stijgt, zowel lichamelijk als geestelijk, gevoelen... lees meer
Onze score: 10/10

Eetbare natuur Eetbare natuur
Hanneke Videler
Er is verbazingwekkend veel lekkers te vergaren in de Nederlandse natuur, en het is vaak nog gratis ook. Hanneke Videler kookt al jarenlang met ogenschijnlijk ongebruikelijke ingrediënten die in ... lees meer
Onze score: 10/10

Het nieuwe Haagse kookboek Het nieuwe Haagse kookboek
F. M. Stool & W. H. De Groot
Hoe kookt u aardappelen? Hoe braadt u vlees? Hoe fileert u vis? Hoe trekt u een vleesbouillon of hoe bereidt u een roomsausje? Voor iedereen die zich de grondbeginselen van de edele kookkunst eigen wi... lees meer
Onze score: 8/10

1001 Koks 1001 Koks
Jacques Meerman
Over de Arabische invloed op de Europese keuken
Hebben wij onze Europese keuken zelf bedacht? Zijn onze voorouders van, pak ’m beet, achthonderd jaar geleden helemaal zelf de weg ingeslagen di... lees meer
Onze score: 8/10

Recepten van Italiaanse osteria's Recepten van Italiaanse osteria's
Diverse auteurs
In dit eerste, grote Slow-Food-kookboek van de Italiaanse keuken vindt u meer dan 500 recepten, afkomstig van traditionele specialiteitenrestaurants uit alle twintig regio's die het land telt. Agn... lees meer
Onze score: 10/10

Salades Salades
Diverse auteurs
Salades van TIP Culinair is een boek voor iedereen die van lekker eten houdt en speciaal voor liefhebbers van bijzondere salades. In vier hoofdstukken wordt uitgebreid ingegaan op salades met vis, sal... lees meer
Onze score: 10/10

De Aziatische keuken De Aziatische keuken
Diverse auteurs
In de ‘Aziatische Keuken’ komen de verschillende keukens van het verre oosten aan de orde en spelen kleurrijke en bijzondere ingrediënten de hoofdrol. Het boek is overzichtelijk ingedeeld. Bi... lees meer
Onze score: 10/10

De vegetarische optie De vegetarische optie
Simon Hopkinson
'De vegetarische optie' is een kookboek boordevol gerechten zonder vlees of vis - voor wie eens een dagje zonder wil. Simon Hopkinson laat zien dat je met goede, seizoensgebonden ingrediënten en ... lees meer
Onze score: 10/10

Chemie in de keuken Chemie in de keuken
Hervé This
U kent dat wel: het brood rijst niet goed, de mayonaise schift, de soufflé zakt in elkaar en er zitten klonten in de saus. Hoe dat komt? Door uw gebrek aan kennis! Om te koken moet je weten hoe d... lees meer
Onze score: 10/10

Het rode goud Het rode goud
Jean-Baptiste Malet

Wie over ‘olie’ spreekt, weet dat er stront aan de knikker is: cynische oorlogen, foute regimes, nefast voor mens en milieu. Maar wat is er mis met de industriële tomaat, de 2.0... lees meer

Onze score: 10/10

Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht