ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Zwangerschapsmassage

Een zwangerschapsmassage is een complete lichaamsmassage. Tijdens een zwangerschapsmassage ligt de vrouw op de zij, omdat het moeilijk is om op een massagetafel te liggen. De probleemzone, de onderrug, is met de klassiek massagemethoden moeilijk te bereiken. Daarom maakt men soms gebruik van een warmwaterkussen. Op die manier kan men ontspannen op de rug blijven liggen tijdens de massage aan de rug. De warmte van het warmwaterkussen blijft behouden en zorgt dat men niet afkoelt. Deze vorm van massage wordt ook wel eens 'hydrowavemassage' genoemd.

Zwangerschapsmassage is een zeer zachte massagevorm met subtiele strijkingen en knedingen, waarbij zo min mogelijk warmte mag vrijkomen door wrijving, aangezien het lichaam dit kan herkennen als koortsverschijnselen en het afweersysteem kan inschakelen. Om deze reden wordt er ook veel (voorverwarmde) massageolie gebruikt bij de massage. De massage duurt ongeveer tussen de 45 en 60 minuten.

Deze vorm van massage kan binnen ieder stadium van de zwangerschap verlichting geven. Tijdens de eerste drie maanden kan de massage misselijkheid en hoofdpijn voorkomen en er eventueel toe bijdragen dat men zich lichamelijk fit blijft voelen.

Tijdens de tweede fase van de zwangerschap, begint het lichaam van de vrouw sterk te veranderen. Dit kan gepaard gaan met rugpijn, kramp in de benen, opgezwollen voeten, nekkrampen, rekpijnen en slapeloosheid. De zachte massagetechnieken die bij zwangerschapsmassage toegepast worden, kunnen voor de nodige verlichting zorgen.

Voor de buik en onderrug worden daarbij nog eens extra zachte massagetechnieken gebruikt. De diepe ontspanning kan er ook voor zorgen dat er minder stresshormonen vrijkomen, waardoor men ook geestelijk tot rust komt. Daarnaast stimuleert zwangerschapsmassage de doorbloeding waardoor zuurstof en voedingsstoffen beter worden opgenomen door zowel moeder als kind.

Vooral ook tijdens de laatste fase van de zwangerschap zijn deze momenten van diepe ontspanning onmisbaar. Dankzij zwangerschapsmassage verloopt de zwangerschap hoogstwaarschijnlijk niet alleen aangenamer, ook de kans op complicaties tijdens de zwangerschap en de bevalling nemen aanzienlijk af.

Vanaf ongeveer 34 weken zwangerschap kan men ook de perineum massage aanleren. Door de perineummassage vermindert de kans op inscheuren of knippen tijdens de bevalling. Het is een zeer eenvoudige techniek die zeer gemakkelijk kan aangeleerd worden. Door de massage krijgt het perineum een goede doorbloeding, wordt de huid soepel en worden de spieren geoefend.

En ook postnataal is massage is een echte aanrader voor het lichaam. De massage zorgt voor een versneld volledig herstel.

Er bestaan echter enkele situaties waarbij zwangerschapsmassage niet mag gegeven worden. Enkele voorbeelden van contra-indicaties voor zwangerschapsmassage zijn: hartklachten, koorts, trombose, bloedingen en infectieziekten. Wie van plan is om zwangerschapsmassage te ondergaan, moet dit dan ook altijd van tevoren met de arts bespreken.

Organisaties gespecialiseerd in zwangerschapsmassage


  • Vind nog meer organisaties gespecialiseerd in zwangerschapsmassage op Zoek&Vind.
  • Jouw organisatie er nog niet tussen? Voeg ze toe op Zoek&Vind!
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht