ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Lachtherapie

Lachtherapie is een oefening die oorspronkelijk uit India komt en in 1995 door Madan Kataria gelanceerd. Met deze techniek zou je mentale ontspanning kunnen bereiken en kunnen genieten van het moment.

Tijdens het ongeremd lachen wordt er in het lichaam endorfines aangemaakt. Dit geeft een gevoel van geluk of euforie, maar kan ook als een natuurlijke pijnstiller of kalmeringsmiddel werken. Als men zich laat gaan en ongeremd lacht, stoppen gedachten en al het tobben. Bovendien wordt, door de sterke afwisselende bewegingen van het middenrif en de ademhalingsspieren, het gehele lichaam naar het schijnt als het ware schoongewassen.

De therapie gaat er dus van uit dat er zonder reden gelachen wordt. Het is meestal ingedeeld in drie fasen:

  1. lichamelijke ontspanning
  2. het eigenlijke lachen: startend met een glimlach tot lachen met je hele lichaam, en
  3. bewustwording van stilte en de uitwerking op het lichaam.

Weet, dat het menselijke lichaam drie vormen van voeding binnenkrijgt, namelijk: indrukken, eten en drinken en lucht. De restanten van elk van die drie voedingen moeten uit het lichaam kunnen verwijderd worden. Lachtherapie is er één van.

Voor de ene mens - zoals de yogi, de asceet, de volgeling van Boeddha, en zo meer, is behoud van energie een noodzaak en die menstypen lachen vanuit de hartstreek met de ogen, maar voor de gewone sterveling kan lachtherapie worden aanschouwd als een vorm van energetische ontlasting, waardoor het lichaam naar het schijnt op een dankbare wijze wordt ontgift. Maar, denk eraan: elke vorm van overdaad schaadt - en, achter elke lach bevindt zich een traan.

Organisaties gespecialiseerd in lachtherapie


  • Vind nog meer organisaties gespecialiseerd in lachtherapie op Zoek&Vind.
  • Jouw organisatie er nog niet tussen? Voeg ze toe op Zoek&Vind!

Blogposts over lachtherapie


Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht