ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Over de ontvoering van de West-Vlaamse Davine Arckens in Australië, en zo meer…

Bekijk vooral de filmpjes aangaande de 'Salt Creek'-verkrachtingszaak!
door Tsenne Kikke - donderdag 9 november 2017 14:28

Davine Arckens zou in Australië ontvoerd zijn geweest. Midden februari van dit jaar verscheen daarover het volgende artikel op het internet...

Een politiezaak oplossen op 16.000 kilometer van hier. Door een geweldige ingeving lukte dat een Belgische agent uit Kortrijk. Hij zorgde ervoor dat de 24-jarige dierenverzorgster Davine Arckens uit Heule (Kortrijk) gered werd uit handen van een Australiër, die haar al dagen gegijzeld hield.

Sinds december 2016 was ze op rondreis door Australië, met een werk/toerismevisum, toen ze op donderdag 9 februari in de handen viel van een man in het gehuchtje Meningie, op 150 kilometer van de grootstad Adelaide. Het meisje had op een lokale website een advertentie geplaatst waarin ze een weekje werk aanbood in een fruitplukkerij, om wat vakantiegeld te verdienen. De man uit Meningie reageerde. Ze kon er aan de slag. Hij zou haar opwachten aan de bushalte.

Maar, toen ze op de hoeve arriveerde, werd ze overmeesterd, gevangengezet, en verkracht. Toch slaagde ze erin om vanop de computer van haar aanrander een wanhopig privébericht via Facebook te versturen naar een vriendin in België, en naar een vriend in Queensland. Eén van de teksten luidde: "“Gekidnapt, ben bang, kettingen kunnen losmaken, durf niet weglopen, is ver, rode pick-up.”

“Daarin vertelde ze dat ze ontvoerd was en dringend hulp nodig had. En dat het zeker geen grap was”, zei haar vader, zelf ook politieman.

'Silent message’

De vriendin ging met het bericht meteen naar de politie van Kortrijk. “De politieman, een collega van mij, stuurde daarop heel slim een silent message terug," vertelde de vader. Een silent message is eigenlijk een gewoon messenger-bericht zonder dat de ontvanger ziet dat hij een bericht krijgt.

“Maar het liet mijn collega wel toe om het IP-adres van de computer van waarop de noodkreet was verstuurd, vast te stellen. En de precieze gps-coördinaten te vinden. Een telefoontje naar de Australische politie volstond om de kerel op de aangegeven plek te klissen en mijn dochter te bevrijden”, zei hij.

Donderdag ontvoerd, vrijdag teruggevonden

Op zaterdag werd 53-jarige ontvoerder uit het dorpje Meningie opgepakt en in beschuldiging gesteld van drievoudige verkrachting en ontvoering. Hij zou niet aan zijn eerste proefstuk toezijn. “Het onderzoek is momenteel aan de gang. We hebben bovendien sterke vermoedens dat de man meerdere slachtoffers heeft gemaakt," zei onderzoekster Natasha Goode.

"De Australische politie staat er klaar om ons te begeleiden en op te vangen," zei een familielid. "Maar eerst moeten we nog die praktische formaliteiten doorlopen. Eens terug in België zal Davine vast en zeker nog psychologische bijstand nodig hebben om het trauma te verwerken. Vandaag verschijnt de verdachte voor de rechter in Australië. Er is ons verzekerd dat hij niet op borg vrij zal komen."

Verzinsels?...

De 53-jarige man zit dus nu nog sinds februari in voorhechtenis. "Onterecht!", beweerde zijn advocaat Stephen Ey eind vorige week. “Mijn cliënt is het slachtoffer van een vals rapport, van een verzonnen verhaal. Ze heeft het allemaal verzonnen. Ze haalde elementen uit een andere verkrachtingszaak om haar eigen verhaal te fabriceren. Ze is niet meer dan een copycat die wanhopig aandacht zoekt.”  Ook de rechter verklaarde vorige week vrijdag dat er 'zwaktes' in het dossier zaten.

“Eerst naar de McDonald’s”

Stephen Ey: “Volgens haar verklaring heeft ze na haar ontsnapping een kamer in een motel geboekt, waar ze perziken, toast en honing als ontbijt bestelde alvorens aan de balie te vragen waar het dichtstbijzijnde fastfoodrestaurant was. Ze meldde zich niet bij de politie, maar werd pas na haar etentje in de McDonald’s gespot door een agent. Zou ze dat ook doen als ze een echt slachtoffer was? Neen. Dit is een klassiek copycat-verhaal van iemand die aandacht zoekt.”

De advocaat meende zelfs te weten waar de Belgische haar verhaal vandaan haalde: de 'Salt Creek'-verkrachtingszaak uit 2014. Daarbij werden twee vrouwelijke rugzaktoeristen uit Duitsland en Brazilië ontvoerd en meermaals aangerand door rrn zekere Roman Heinze. De man werd eerder dit jaar veroordeeld tot een gevangenisstraf van 22 jaar. “Mijn cliënt heeft geen strafblad, en heeft de steun van zijn vrouw en kinderen. Hij wil gewoon terug naar zijn gezin."

De openbaar aanklager sprak zich echter uit tegen een vrijlating 'onder welke voorwaarden ook'. Volgens het parket durfde de vrouw zich eerst niet melden bij de politie, omdat haar aanrander haar had wijsgemaakt dat hij deel uitmaakte van een prostitutienetwerk waarbij ook enkele agenten betrokken waren. “Hij had haar bedreigd, en gezegd dat de andere meisjes er erger aan toe waren. Die waren gesneden en gemerkt," aldus aanklager Emma Roper. “Ze was dus beter af met hem dan die andere meisjes in de scheepscontainers.”

Ondanks het pleidooi van Emma Roper besliste rechter Greg Fisher op vrijdag van vorige week echter dat de beschuldigde onder strikte voorwaarden uit de gevangenis mocht worden gelaten. Hij zou wel huisarrest krijgen tot aan het proces. Maar, omdat het parket meteen in beroep ging tegen die uitspraak, zat de man ook dit weekend - en zelfs tot op vandaag nog - in de gevangenis.

Gevaar geweken

De rechter liet de vrijlating toe, omdat er volgens hem wel degelijk 'zwaktes' zaten in het dossier van de aanklager. Volgens hem was het ook vreemd dat Arckens zo 'ontspannen' overkwam toen ze incheckte in het motel, dat ze eerst naar de McDonald’s ging, en niet met de politie wilde praten.

“Ik beschouw dit niet als een van de sterkste aanklachten die ik ooit gezien heb," luidde het. “Ik merk ook op dat het vermeende slachtoffer naar België teruggekeerd is, en dus niet meer in gevaar - echt of ingebeeld - is. Als ik nu de borg zou weigeren, kan de beschuldigde meer dan twee jaar in voorhechtenis zitten voor zijn zaak voorkomt.”

Een datum voor het proces is nog niet bepaald, maar heel goed ziet het er toch niet uit voor de beschuldigde. Niet alleen werd zijn DNA aangetroffen op de bh van het slachtoffer, er werden in een fontein in de buurt van zijn woning ook spanbandjes met het DNA van de Belgische erop gevonden.

De 'Salt Creek'-verkrachtingszaak

Australië is nu eenmaal het 'Ideale Land voor Rugzaktoeristen', maar spijtig genoeg is het - net als eender welk ander continent - tevens de verblijfplaats van seksueel gestoorde menstypen. Tenslotte: waarom zou Australië daarop een uitzondering kunnen zijn? In elk geval zou het rugzaktoeristen dubbel waakzaam moeten maken, dat wel, vooral jonge meisjes.

Hoe die 2 meisjes aan die perverse gek zijn ontsnapt, is een ongelooflijk verhaal op zichzelf..., meer dan ongelooflijk zelfs. Want, indien de '60 Minutes'-reportage gebaseerd was op een fictieve misdaadroman, dan zou je op het einde ervan hebben gezegd: "Dat kan niet! Dat meisje zou het nooit hebben overleefd!".

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2018 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht