ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Fernando Abellanas werkt en slaapt soms onder een drukke brug

De Spaanse ontwerper Fernando Abellanas werkt op een wel héél bijzondere locatie, namelijk: onder een brug!
door Tsenne Kikke - maandag 13 november 2017 22:23

Een betonnen brug lijkt een plek te zijn waar het altijd heel druk is, maar aan de onderzijde van de constructie is blijkbaar nog genoeg rust en ruimte te vinden.

Verplaatsbare bak

Zo installeerde autodidact-ontwerper Fernando Abellanas een geheime studio onder een brug in het Spaanse Valencia, ver weg verwijderd van al het hectische van die levendige stad. Hij koos daarom bewust voor de reeds aanwezige infrastructuur, en bracht zo weinig mogelijk extra elementen aan.

Een handslinger verplaatst het houten en metalen platvorm op wielen van de ene kant van de brug naar de andere, waar een plank, een stoel en een bureau zijn vastgeschroefd aan de betonnen muur van de brug. Wanneer de basis over enkele rails is teruggerold, zweeft de stoel en de tekentafel in de lucht, wat misschien een huiveringwekkend beeld oplevert als je dit voor de eerste keer aanschouwt.

Maar hij kan er ook eten en slapen: meer dan perfect indien hij zich eventjes echt wil afzonderen om zich vollediig op het werk te kunnen concentreren. Een lampje en bergruimte voor dekens en kussens, zorgen er dan ook voor dat de ruimte ook voor 's avonds of 's nachts bijzonder geschikt kan zijn, vooral bij zwoele Valencia nachten.

De studio werd opgevat als een 'toevluchtsoord in de stad', waar verplaatsbare muren de kleine ruimte omsluiten, waardoor een omgeving ontstaat, die de ontwerper vergeleek met zaken uit zijn kinderjaren

"Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in het concept van de hut. Niet per se eentje in de bossen, maar wel een kleine ‘herwonnen’ stadsruimte, als een plaats waar je je kan verschuilen in onze maatschappij," zei hij aan architectuurmagazine 'The Spaces'. Zijn minimalistisch en erg origineel, functioneel plan is ook een knipoog naar zijn eigen kindertijd. Het herinnert hem eraan hoe hij zich als kind onder een tafel of in een kast verschuilde, maar stiekem toch alles gezien wilde hebben.

Abellanas onthulde niet de exacte locatie van de studio; dit, uit angst dat deze ontdekt wordt. Anderzijds stelde hij dat het project een kortstondige interventie is, en dat het zal blijven bestaan totdat iemand het vindt, en besluit het materiaal te stelen, of de autoriteiten het zullen laten weghalen.

Maar om beter te begrijpen wat ik trachtte te omschrijven, kan je beter het filmpje en de foto's bekijken...

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2018 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht